Ştiri

PNRR-ul României va fi aprobat pe 24 septembrie. Ursula Von der Leyen, în vizită la Bucureşti

Preşedintele Comisiei Europene Ursula Von der Leyen este aşteptată la Bucureşti, în 24 septembrie, într-o vizită simbolică, pentru a marca aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Şefa CE are programate mai multe evenimente comune cu premierul Florin Cîţu, printre care şi o vizită la Spitalul Universitar din Bucureşti, care va beneficia de fonduri prin PNRR, au declarat surse guvernamentale pentru News.ro.

Aprobarea PNRR va fi parafată cu o zi înainte de Congresul PNL, în cadrul căruia Florin Cîţu şi Ludovic Orban se luptă pentru preşedinţia PNL. PNRR a fost trimis la Bruxelles şi negociat de fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Însă, prin ieşirea USR PLUS de la guvernare, Ministerul Fondurilor Europene a fost preluat interimar de premierul Florin Cîţu.

În vizita din România, preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen are programate mai multe evenimente comune cu premierul Florin Cîţu, printre care şi o vizită la Spitalul Universitar din Bucureşti, susţin sursele citate. Spitalul Universitar va beneficia de fonduri UE din PNRR pentru extindere.

Discurs privind Starea Uniunii Europene în fața Parlamentului European

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat miercuri discursul său privind Starea Uniunii Europene în fața Parlamentului European, urmat de o dezbatere cu eurodeputații.

rsula von der Leyen s-a angajat să accelereze ritmul de vaccinare împotriva COVID-19 în întreaga lume, oferind încă 200 de milioane de vaccinuri pentru ţări din afara UE. „Prima şi cea mai urgentă prioritate a noastră este să accelerăm vaccinarea la nivel mondial”.

Ne-am angajat deja să distribuim 250 de milioane de doze de vaccin. Pot anunţa astăzi că misiunea noastră va adăuga încă 200 de milioane de doze până la jumătatea anului viitor„, a declarat preşedinta Comisiei Europene în faţa eurodeputaţilor.

Anul următor va fi un nou test de rezistenţă pentru Uniunea Europeană, vor exista noi provocări legate de pandemia de COVID-19, care vor genera fracturi tot mai adânci. Dar Uniunea Europeană va fi mai puternică dacă va semăna mai mult cu Next Generation”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul privind starea UE susţinut miercuri în plenul Parlamentului European la Strasbourg.

 

Ţările UE, solidaritate în faţa celei mai mari crize sanitare

La începutul discursului său privind starea Uniunii Europene, Von der Leyen a subliniat că UE a luat decizia de a „merge împreună” în faţa celei mai mari crize sanitare pentru a se asigura că vaccinurile ajung în fiecare colţ al UE, precum şi pentru a acţiona în faţa recesiunii provocate de pandemie şi împotriva crizei climatice.

Robert Schuman a fost cel care a spus că Europa are nevoie de un suflet, de un ideal şi de un suflet politic care să servească acest ideal. Europa a dat viaţă acestor cuvinte în ultimele luni”, a declarat Von der Leyen, citată de Agerpres.

Dar „o pandemie este un maraton, nu un sprint”. „Trebuie să ne asigurăm că nu va deveni o pandemie a celor nevaccinaţi”, a spus Leyen afirmând că observă divergenţe îngrijorătoare între statele UE în materie de vaccinare.

Deziderat: Uniunea europeană a sănătății

Constatăm că există divergențe îngrijorătoare în ceea ce privește ratele de vaccinare în Uniunea noastră. Europa este pregătită. Ne-am asigurat 1,8 miliarde de doze suplimentare. Acestea vor fi suficiente pentru noi și pentru țările din vecinătatea noastră atunci când vor fi necesare doze de rapel. Haideți să facem tot posibilul pentru a ne asigura că această pandemie nu se transformă într-o pandemie a persoanelor nevaccinate.

Prioritatea noastră absolută este de a ne pregăti mai bine pentru a face față unor eventuale pandemii.

Anul trecut spuneam că a sosit momentul să creăm o uniune europeană a sănătății. Astăzi, trecem de la vorbe la fapte. Prin propunerea noastră, activitatea Autorității UE pentru pregătire și răspuns în caz de urgență sanitară va demara.

Propun o nouă misiune de pregătire și reziliență în materie de sănătate pentru întreaga UE. Iar aceasta ar trebui să fie susținută de o investiție din cadrul Echipei Europa în valoare de 50 de miliarde de euro până în 2027.

Pentru a ne asigura că niciun virus nu va mai transforma vreodată o epidemie locală într-o pandemie mondială. Nu există vreun randament al investițiilor mai bun decât acesta„, a mai declarat șefa Executivului European.

Elena Marinescu

Recent Posts

Peste jumătate dintre părinţii plecaţi la muncă în străinătate nu vor petrece sărbătorile alături de copiii lor rămaşi în România

Peste jumătate dintre părinţii care au plecat din România pentru a munci în străinătate nu…

19 minute ago

BEC a stabilit ordinea pe buletinele de vot de la Alegerile Europarlamentare

Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, ordinea de pe buletinele de…

o oră ago

Garanti BBVA lansează un chatbot care utilizează tehnologia GPT

Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și…

2 ore ago

Care sunt cele mai comandate deserturi pe Glovo în zilele de Paște

Glovo a realizat o analiză privind cele mai comandate produse de către români pentru masa…

2 ore ago

Ce program vor avea magazinele Lidl din România de Paște

Anul acesta, Lidl România le oferă angajaților din cele peste 350 de magazine două zile…

3 ore ago

Ștefan Mandachi și Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator

Într-un context economic în care antreprenoriatul românesc cunoaște o expansiune rapidă, dar adesea haotică, Ștefan…

4 ore ago

Acest website folosește cookies