Ştiri

Peste 10% din testele COVID-19 prelucrate în România sunt procesate în laboratoarele Regina Maria

În laboratoarele din țară ale Rețelei de sănătate Regina Maria au fost prelucrate până acum cele mai multe teste RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 din mediul privat. Cu o capacitate de testare de 1210 teste/zi, laboratoarele efectuează peste 10% din testele procesate la nivel național. Înregistrând, până în acest moment, un număr de 100.000 de teste, laboratoarele Regina Maria au deservit peste 80.000 de pacienți unici, potrivit unui comunicat de presă

Din testele procesate, mai mult de 60% aparțin pacientelor de sex feminin. 25% dintre pacienții testați au vârsta peste 60 de ani, cele mai multe teste fiind făcute în București, urmat de județele Brașov, Cluj, Prahova, Vâlcea și Constanța.

Încă din primele momente, ne-am implicat în limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiind primul laborator privat ce a început procesarea testelor RT-PCR. Până în acest moment, am testat pacienți din toate județele țării și acoperim peste 10% din testele efectuate la nivel național”, declară Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate Regina Maria.

Program non-stop la laboratorul central din București

Tocmai pentru că ne-am implicat din momentul 0, acum suntem laboratorul privat care a procesat cel mai mare număr de teste pentru diagnosticarea COVID-19. Funcționăm la capacitate maximă în cele trei laboratoare de biologie moleculară din Rețea. Laboratorul nostru Central din București are program non-stop pentru procesarea testelor RT-PCR, pentru a oferi pacienților noștri rezultatele în cel mai scurt timp posibil,” completează Fady Chreih.

Timpul maxim de eliberare a rezultatelor pentru testele RT-PCR este de 72 de ore, 30% dintre acestea fiind oferite chiar în aceeași zi. În ultimele săptămâni, se vede un trend de creștere a numărului de rezultate pozitive, procentul de teste detectabile fiind de 3% pe întreaga perioadă.

Printre cei testați prin intermediul echipei de specialiști Regina Maria se numără pacienții internați în spitale, pacienții din centrele de dializă, ce beneficiază de testarea pentru COVID-19 de două ori pe lună, dar și cei testați la cerere în punctele de recoltare Regina Maria din întreaga țară. De asemenea, au fost investigate și cazurile provenite de la Direcțiile de Sănătate Publică, operatorul fiind la dispoziția autorităților încă de la începutul pandemiei.

Pentru a rămâne aproape de cadrele medicale din linia întâi, Laboratoarele Regina Maria continuă programul de testare gratuită a acestora pentru detectarea răspunsului imun al organismului la COVID-19, în toate orașele țării.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

o zi ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

o zi ago

ANRE explică de ce este obligatorie montarea contoarelor de măsurare a energiei electrice la prosumatori

Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…

o zi ago

Adrian Câciu: Valoarea investiţiilor publice a crescut cu 70% în primul trimestru din 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…

o zi ago

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni ale anului

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…

o zi ago

Câți bani cheltuie românii pentru masa de Paște – Sondaj

Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru…

o zi ago

Acest website folosește cookies