Ştiri

Orange va oferi servicii financiare în România prin intermediul unui IFN

Orange va lansa în România servicii de transfer de numerar și de creditare, prin intermediul unei instituții financiare nebancare (IFN).

Gervais Pellissier, șeful operațiunilor europene ale grupului telecom Orange, a anunțat, într-o întâlnire cu presa care a avut loc la Londra, că în România va fi deschisă o instituție financiară nebancară (IFN) pentru transfer de numerar și pentru acordarea de credite.

Deocamdată, serviciul Orange Bank, lansat în noiembrie anul trecut în Franța, va fi implementat și în Spania, cel mai probabil din 2019.

Șeful operațiunilor europene ale Orange a mai precizat că Spania, România și Republica Moldova au fost țările cu cele mai mari performanțe din Europa ale grupului francez.

Orange România avea, în trimestrul trei din 2017, 10.331.000 de clienți de servicii mobile și fixe, în creștere cu 2.5% comparativ cu trimestrul precedent, reiese din cel mai recent raport al operatorului telecom.

Decizia operatorului vine la puțin timp după ce Telekom a lansat oficial parteneriatul cu banca poloneză Alior, prin intermediul căruia va oferi clienților posibilitatea accesării unor servicii financiare online.

La doi ani de la semnarea acordului dintre Alior Bank și Telekom România, pri­mul parteneriat banking-telecom a început să prindă contur la finele lui 2017. Alior speră să atragă „câteva sute de mii de clienți“. În primă fază, banca va oferi conturi curente, carduri de debit, depo­zite și un serviciu de schimb valutar online, urmând ca, pe viitor, să lanseze și produse de creditare, a explicat Celina Waleskiewicz, director gene­ral adjunct al Alior Bank. O parte dintre servicii, cum ar fi transferurile de bani și retragerile de la ATM-urile oricărei bănci din România sau din străinătate, vor avea comisioane zero. La fel și deschiderea de conturi sau emiterea de carduri. Liberă de comision este și administrarea contului curent, dacă rulajul este de cel puțin 650 de lei pe lună.

Cristina Dobreanu

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.

Recent Posts

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

2 zile ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

2 zile ago

ANRE explică de ce este obligatorie montarea contoarelor de măsurare a energiei electrice la prosumatori

Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…

2 zile ago

Adrian Câciu: Valoarea investiţiilor publice a crescut cu 70% în primul trimestru din 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…

2 zile ago

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni ale anului

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…

2 zile ago

Câți bani cheltuie românii pentru masa de Paște – Sondaj

Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru…

2 zile ago

Acest website folosește cookies