Ştiri

Ministrul Educaţiei dispune controale pentru verificarea plăţilor salariilor restante pentru profesori

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat un ordin prin care cere controale la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și în școlile din Capitală privind plăţile salariale restante pentru angajaţii din unităţile şcolare bucureştene. 

Este vorba despre un ordin de serviciu, semnat de ministrul Educației, Ligia Deca, prin care se anunță că a fost modificată perioada de audit intern pentru plata unor diferențe salariale. Astfel, controalele vor avea loc între 14 noiembrie și 9 decembrie. Inițial, acestea ar fi trebuit să fie între 31 octombrie și 18 noiembrie, potrivit unui document consultat de Edupedu.ro.

„Se modifică perioada de derulare a misiunii de audit la Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar din Municipiul București, organizată între 31.10.2022 – 18.11.2022, în perioada 14.11.2022 – 09.12.2022”, se arată în ordinul de serviciu.

Audit pentru plata diferențelor salariale din perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011

Obiectivul constă în analiza corectitudinii sumelor solicitate pentru plata diferențelor salariale pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011: „Obiectivul misiunii de audit este verificarea corectitudinii sumelor solicitate pentru plata diferențelor salariale potrivit Legii nr. 85/2016, conform solicitării D.G.E – MEd nr. 4523/11.11.2020.”

În ordin se mai arată că „scopul misiunii este de a oferi o asigurare rezonabilă că sistemele de conducere și control funcționează cum s-a prevăzut și că permit realizarea obiectivelor și scopurilor propuse și de a formula recomandări pentru îmbunătățirea funcționării activităților entității publice în ceea ce privește eficiența și eficacitatea.”

 

 

Legea 85 din 2016 este cea care stabilește modalitatea în care se face plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011.

La articolul 2 al legii se specifică faptul că personalului didactic din învăţământul de stat căruia, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, nu i s-au acordat diferenţele salariale, indiferent din ce motiv şi pe baza căror decizii, pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011, i se plătesc aceste drepturi eşalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, astfel:

„a) în primul an de la data intrării în vigoare a prezentei legi se plăteşte 5% din valoarea diferenţelor salariale;

b) în al doilea an de la data intrării în vigoare a prezentei legi se plăteşte 10% din valoarea diferenţelor salariale;

c) în al treilea an de la data intrării în vigoare a prezentei legi se plăteşte 25% din valoarea diferenţelor salariale;

d) în al patrulea an de la data intrării în vigoare a prezentei legi se plăteşte 25% din valoarea diferenţelor salariale;

e) în al cincilea an de la data intrării în vigoare a prezentei legi se plăteşte 35% din valoarea diferenţelor salariale.”

Elena Marinescu

Recent Posts

Inspectorii ANSVSA au pus sub sechestru sute de kilograme de produse alimentare

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi…

2 zile ago

SWIFT RESPONSE 24: Exerciţiu multinaţional cu 5.000 de militari, dintre care 2.000 de paraşutişti

România participă cu 2.300 de militari şi 220 de mijloace tehnice la un exerciţiu multinaţional…

2 zile ago

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a…

2 zile ago

GHID. Cine poate beneficia de schema de ajutor de stat de 2,25 miliarde lei pentru investiţii în industrie

Ministerul Finanţelor a publicat Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiţii majore în industriile…

2 zile ago

Klaus Iohannis a depus o cerere de pensionare

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von…

2 zile ago

Cotaţiile la cacao s-au prăbuşit cu 27% în două zile

Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar…

2 zile ago

Acest website folosește cookies