Ştiri

Jandarmeria fixează limita de persoane care pot participa la Slujba de Înviere de la Patriarhie

Aproximativ 600 de persoane vor avea acces la Slujba de Înviere ce va avea loc la Catedrala Patriarhală, a informat, vineri, Jandarmeria Capitalei.

Sâmbătă, începând cu ora 23.00, accesul în piaţeta Catedralei Patriarhiei se va realiza doar pentru persoanele care doresc să participe la Slujba de Înviere, numărul acestora fiind limitat la maximum 70 de persoane în interiorul Catedralei şi maximum 500 de participanţi în exterior”, se precizează într-un comunicat al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB), citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în perioada 30 aprilie – 3 mai, jandarmii din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vor intensifica misiunile de ordine şi siguranţă publică executate independent sau în sistem integrat cu efective ale Poliţei Capitalei şi vor verifica respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

Peste 1.000 de jandarmi vor acţiona în această perioadă în Capitală pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi asigurarea intervenţiilor în situaţii care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

Jandarmeria Capitalei va suplimenta dispozitivele care vor patrula în zonele în care există posibilitatea să se constituie aglomerări de persoane, în zonele intens circulate, cum sunt pieţele, gările, autogările, târgurile, în apropierea marilor centre comerciale sau în zona lăcaşurilor de cult şi pe traseele de deplasare la şi de la acestea.

Patrulele de jandarmi, în special cele ecvestre şi canine, vor avea incluse în itinerariul de patrulare zonele de agrement, parcurile şi alte spaţii verzi, pentru a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru a urmări respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

Elena Marinescu

Recent Posts

Peste jumătate dintre părinţii plecaţi la muncă în străinătate nu vor petrece sărbătorile alături de copiii lor rămaşi în România

Peste jumătate dintre părinţii care au plecat din România pentru a munci în străinătate nu…

15 minute ago

BEC a stabilit ordinea pe buletinele de vot de la Alegerile Europarlamentare

Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, ordinea de pe buletinele de…

o oră ago

Garanti BBVA lansează un chatbot care utilizează tehnologia GPT

Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și…

o oră ago

Care sunt cele mai comandate deserturi pe Glovo în zilele de Paște

Glovo a realizat o analiză privind cele mai comandate produse de către români pentru masa…

2 ore ago

Ce program vor avea magazinele Lidl din România de Paște

Anul acesta, Lidl România le oferă angajaților din cele peste 350 de magazine două zile…

3 ore ago

Ștefan Mandachi și Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator

Într-un context economic în care antreprenoriatul românesc cunoaște o expansiune rapidă, dar adesea haotică, Ștefan…

3 ore ago

Acest website folosește cookies