Ştiri

Diaconu, Immochan: Lipsa de bani, de competențe și de timp, false scuze pentru performanțele slabe ale României

Lipsa de bani, de competențe și de timp sunt trei mituri urbane românești false, este de părere Tatian Diaconu, directorul general Immochan. Executivul este de părere că România traversează o epocă a parteneriatelor, asocierile fiind cea mai bună soluție pentru asigurarea dezvoltării pe termen lung.

”Ar trebui să vorbim un pic despre mitologia urbană românească. Vreau să demistific trei mituri. Primul este că nu avem bani. Fals. Reșița, un oraș cu 80.000 de locuitori a atras în ultimele 18 luni 50 de milioane de euro din fonduri europene. La Iași, Primăria, Consiliul Local și un investitor privat, Iulian Dascălu, au refăcut complet partea centrală a Iașiului. În Brașov, Immochan, un investitor privat, a adus 200 de milioane de euro”, a declarat Tatian Diaconu, joi, la conferința ”Centenar 2018: 100 de idei pentru România”, organizată de NewMoney și Romanian Business Leaders, la Brașov.

Șeful Immochan a punctat că nici mitul legat de lipsa competențelor nu este adevărat, dar că România, o democrație tânără, nu trebuie să se lase descurajată de decalajele față de alte state. ”Să știți că e firesc pentru o țară cu 30 de ani de democrație să nu aibă aceste competențe (în adminstrația publică, n.r.). Eu vă pot da exemple de orașe, municipalități și ministere unde am întâlnit oameni foarte bine calificați”, a spus Diaconu.

În ceea ce privește al treilea mit, legat de lipsa timpului, el a precizat că România nu mai are timp pentru strategii uitate în sertare. ”O modalitate prin care putem câștiga timp este noțiunea de parteneriat. Epoca pe care o trăim este epoca parteneriatelor. Ne vor ajuta să câștigăm timpul pe care nu îl avem”, a explicat Diaconu.

După întâlniri cu mediul de business din Iași și Râmnicu Vâlcea, caravana ”Centenar 2018: 100 de idei pentru România” lansată de Revista NewMoney, împreună cu Romanian Business Leaders, a ajuns joi la Brașov.

În 2018, revista NewMoney și Romanian Business Leaders pun cap la cap 100 de idei și soluții ale comunității de afaceri din România pentru dezvoltarea regiunilor țării în următorul secol.


FOTO: Mediafax

Alexandra Pele

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.

Recent Posts

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

2 zile ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

2 zile ago

ANRE explică de ce este obligatorie montarea contoarelor de măsurare a energiei electrice la prosumatori

Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…

2 zile ago

Adrian Câciu: Valoarea investiţiilor publice a crescut cu 70% în primul trimestru din 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…

2 zile ago

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni ale anului

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…

2 zile ago

Câți bani cheltuie românii pentru masa de Paște – Sondaj

Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru…

3 zile ago

Acest website folosește cookies