Diaconu, Immochan: Lipsa de bani, de competențe și de timp, false scuze pentru performanțele slabe ale României

Alexandra Pele 17/05/2018 | 10:57 Ştiri
Diaconu, Immochan: Lipsa de bani, de competențe și de timp, false scuze pentru performanțele slabe ale României

Lipsa de bani, de competențe și de timp sunt trei mituri urbane românești false, este de părere Tatian Diaconu, directorul general Immochan. Executivul este de părere că România traversează o epocă a parteneriatelor, asocierile fiind cea mai bună soluție pentru asigurarea dezvoltării pe termen lung.

”Ar trebui să vorbim un pic despre mitologia urbană românească. Vreau să demistific trei mituri. Primul este că nu avem bani. Fals. Reșița, un oraș cu 80.000 de locuitori a atras în ultimele 18 luni 50 de milioane de euro din fonduri europene. La Iași, Primăria, Consiliul Local și un investitor privat, Iulian Dascălu, au refăcut complet partea centrală a Iașiului. În Brașov, Immochan, un investitor privat, a adus 200 de milioane de euro”, a declarat Tatian Diaconu, joi, la conferința ”Centenar 2018: 100 de idei pentru România”, organizată de NewMoney și Romanian Business Leaders, la Brașov.

Șeful Immochan a punctat că nici mitul legat de lipsa competențelor nu este adevărat, dar că România, o democrație tânără, nu trebuie să se lase descurajată de decalajele față de alte state. ”Să știți că e firesc pentru o țară cu 30 de ani de democrație să nu aibă aceste competențe (în adminstrația publică, n.r.). Eu vă pot da exemple de orașe, municipalități și ministere unde am întâlnit oameni foarte bine calificați”, a spus Diaconu.

În ceea ce privește al treilea mit, legat de lipsa timpului, el a precizat că România nu mai are timp pentru strategii uitate în sertare. ”O modalitate prin care putem câștiga timp este noțiunea de parteneriat. Epoca pe care o trăim este epoca parteneriatelor. Ne vor ajuta să câștigăm timpul pe care nu îl avem”, a explicat Diaconu.

După întâlniri cu mediul de business din Iași și Râmnicu Vâlcea, caravana ”Centenar 2018: 100 de idei pentru România” lansată de Revista NewMoney, împreună cu Romanian Business Leaders, a ajuns joi la Brașov.

În 2018, revista NewMoney și Romanian Business Leaders pun cap la cap 100 de idei și soluții ale comunității de afaceri din România pentru dezvoltarea regiunilor țării în următorul secol.


FOTO: Mediafax

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.
← Close