Ştiri

Dan Șucu, frații Pavăl și CITR Group își unesc forțele pentru a investi în companii românești aflate în dificultate

CITR Group a pus bazele unei platforme de investiții în companii românești aflate în dificultate, printre investitorii care finanțează acest proiect numărându-se Dan Șucu (fondatorul Mobexpert) și frații Paval (fondatorii Dedeman).

Capitalul inițial al platformei, denumită ROCA, este de 4,5 milioane de euro, contribuția fraților Pavăl fiind de 2 milioane de euro, a lui Dan Șucu – 0,5 milioane de euro, în timp ce CITR și Thomas Manns (antreprenor neamț, ce controlează compania Astra Holding) au pus la bătaie 2 milioane de euro.

Roca a făcut deja o primă investiție de peste un milion de euro în producătorul brașovean de încălțăminte S-Karp, fondat de Radu Jitaru.

Până la finalul anului, platforma vrea să aibă în portofoliul de investiții cinci companii, iar ținta până la sfârșitul lui 2019 este de a aduce în cadrul ROCA un capital total de 20 de milioane de euro.

”Am clasificat companiile în care vom investi în trei categorii: companii în dificultate financiară, companii în dificultate de creștere și în dificultate de succesiune. Targetul este să mergem către companii care pot dezvolta o poveste, care să aibă un brand Made in Romania”, a spus Rudolf Vizental (foto), CEO al ROCA.

 

Andreea Neferu

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.

Recent Posts

Tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenţionează să preia First Bank a fost autorizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei anunţă că a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenţionează să preia…

50 de minute ago

Meme AI suferă o corecție de 30%. Investitorii se îndreaptă către WienerAI (P)

Moneda meme inspirată de Elon Musk, Meme AI, a înregistrat o scădere abruptă de aproximativ…

2 ore ago

Cartel Alfa cere amânarea discuţiilor cu UE despre noua lege a salarizării

Legea salarizării trebuie discutată şi negociată mai întâi cu sindicatele din România, nu "negociată" cu…

2 ore ago

Vladimir Putin a depus jurământul pentru al cincilea mandat de preşedinte

Vladimir Putin a depus marţi jurământul pentru al cincilea mandat de preşedinte al Federaţiei Ruse,…

2 ore ago

Answear anunță repoziționarea ca brand premium și deschiderea primul concept store în fabrica Norblin din Varșovia

Answear, unul dintre cele mai cunoscute nume din piața europeană de fashion, anunță repoziționarea sa…

2 ore ago

Analiză: Chiriile au crescut cu 15%, comparativ cu anul 2023

În luna aprilie a acestui an s-au înregistrat cu 10% mai puține interacțiuni între chiriași…

3 ore ago

Acest website folosește cookies