Ştiri

Ce avere a lăsat în urmă Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a încetat din viață la vârsta de 86 de an, după ce a pierdut lupta cu leucemia. În prezent, familia sa este pe locul 352 în topul celor mai bogați oameni ai planetei. 

Forbes estima că Silvio Berlusconi poseda o avere în valoare de 6,9 miliarde de dolari, pe care a lăsat-o moștenire celor 5 copii ai săi, respectiv 3 fiice (Marina, Barbara, Eleonora) și doi fii (Pier-Silvio și Luigi).

Silvio Berlusconi a construit imperiul media Fininvest în 1978, după ce inițial a intrat în lumea afacerilor spre sfârșitul anilor ’60 cu o companie de construcții. De-a lungul timpului, a transformat Fininvest într-o forță de mare amploare în țara sa și pe plan internațional.

Investiţii masive în fotbal

Miliardele câștigate de-a lungul anilor l-au ajutat să achiziționeze AC Milan în 1986, un club de fotbal aflat în pragul falimentului și l-a transformat într-o prezență de elită în fotbalul mondial. Clubul a fost vândut în 2017 pentru suma de 830 de milioane de euro, iar Silvio Berlusconi a revenit în lumea fotbalului ca patron al echipei Monza. În același timp, succesul financiar l-a propulsat și în sfera politică, unde a deținut funcția de prim-ministru de trei ori.

Potrivit Forbes, averea lui Silvio Berlusconi a înregistrat variații semnificative în ultimul deceniu, crescând și scăzând cu miliarde de dolari. În anul 2014, a atins nivelul maxim de 9 miliarde de dolari (echivalentul a 8,3 miliarde de euro).

Citeşte şi: A murit Silvio Berlusconi. Fostul premier italian avea 86 de ani

Ulterior, în următorii doi ani, a suferit o pierdere de aproape trei miliarde de dolari, ajungând la valoarea de 6,2 miliarde de dolari. Până în anul 2018, averea sa a crescut din nou, atingând suma de 8 miliarde de dolari. În următorii trei ani, a avut loc o fluctuație, scăzând la 5,3 miliarde de dolari în anul 2020, apoi crescând din nou la 7,6 miliarde de dolari în anul 2021.

În ultimii doi ani, averea sa a înregistrat o scădere treptată, ajungând la 7,1 miliarde de dolari în anul 2022 și la 6,9 miliarde de dolari în prezent.

Elena Marinescu

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

o zi ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

o zi ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

o zi ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

o zi ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

o zi ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

2 zile ago

Acest website folosește cookies