Turismul nu înseamnă numai obiective de vizitat, ci și experiențe culinare.
Nu sunt puțini cei care atunci când își aleg o destinație de vacanță pun în balanță și factorul gastronomic. Ce pot mânca, cât de diversificată este oferta, ce prețuri sunt, toate aceste lucruri cântăresc în luarea unei decizii. Anul 2020 este unul special ținând cont de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, dar chiar și așa turismul încearcă să respire. Portalul travel&leisure a alcătuit un top al celor mai căutate 25 de orașe, care pot fi încadrate în noțiunea de paradis gastronomic.
Pe primul loc se află localitatea mexicană Oaxaca, locul de naștere a mezcalului, băutura spirtoasă obținută din frunze de agave, îmbuteliată în sticle în care se pune și un vierme uscat. Fiecare oraș vine cu specificul lui, iar topul este variat, cu elemente din fiecare bucătărie, de la cea europeană la cea asiatică, dar și din cele două Americi. Lipsesc din ierarhie orașe din Australia, probabil pentru că este o țară scumpă, și Africa, o destinație destul de puțin frecventată pentru posibilele atracții culinare. Vezi topul celor mai bune destinații culinare pe InformațiaBucurești.ro
Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…
Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…
Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…
Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…
Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru…
Acest website folosește cookies