Ştiri

Bucureștiul este al treilea cel mai ieftin oraș din lume pentru străini

Bucureștiul este al treilea cel mai ieftin oraș din lume în care un străin se poate muta, după Cairo și Bangalore, cheltuielile inițiale ale unui expat în Capitală fiind de circa 644 de euro pe lună, potrivit unei analize a motorului de căutare de locuințe Nestpick, care ia în calcul 80 de orașe din întreaga lume.

Din această sumă, care reprezintă cheltuiala medie a unui străin în prima lună de relocare în București, circa 120 de euro sunt costurile medii de obținere  și procesare a vizei de imigrant, 239 de euro – chiria lunară, 20 de euro – cheltuieli cu internetul și telefonia mobilă, 252 de euro – costuri cu mâncarea, iar 13 euro – cheltuieli cu transportul public.

În același top, Dubaiul este considerat cel mai scump oraș din lume pentru expați, costul primei luni după relocare fiind de 3.632 de euro, în timp ce Auckland (Noua Zeelandă) ocupă poziția a doua, cu 3.420 de euro.

Cele mai ieftine orașe pentru expați sunt Cairo (Egipt), cu un cost lunar de 560 de euro, respectiv Bangalore (India), cu 633 de euro. Budapesta și Sofia sunt considerate capitale mai scumpe decât Bucureștiul, costul inițial de relocare fiind de 742, respectiv 812 euro.

”Costul vieții este de multe ori un factor important pe care cei care vor să se mute îl iau în calcul, prima lună în care aceștia se relochează implicând aproape întotdeauna cheltuieli suplimentare, ocazionate de obținerea vizei. (…). În ulimii ani, am observat o tendință în creștere privind relocarea în destnații îndepărtate, ce sunt rapid digitalizate. Azi poți găsi la fel de ușor o conexiune 4G pe plajă sau într-un centru urban de mari dimensiuni”, a spus Ömer Kücükdere, managing director al Nestpick.

NewMoney

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

22 de minute ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

53 de minute ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

o oră ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

5 ore ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

5 ore ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

18 ore ago

Acest website folosește cookies