Ştiri

Aproape 240.000 de oameni lucrează în clădirile de birouri moderne din București

În primele șase luni ale acestui an, numărul de angajați din clădirile de birouri moderne (clasele A și B) din București a crescut cu 6.100, până la un total de aproape 240.000, arată datele transmise de Cushman & Wakefield Echinox, firmă specializată în consultanță imobiliară.

Până la sfârșitul lui 2017, estimează aceeași sursă, numărul de angajați din clădirile de birouri moderne va crește până la „pragul” de 250.000.

Pipera Sud (Bulevardul Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu – Floreasca și zona de Vest rămân zonele cu cele mai mari creșteri și ocupă, totodată, primele trei locuri în clasamentul făcut pe baza numărului de angajați din spațiile de birouri moderne. Circa 55% din numărul total de angajați din Capitală care lucrează în spații de birouri moderne își desfășoară activitatea în aceste trei zone. Aproape 50.000 de angajați lucrează în clădirile de birouri din zona Pipera-Sud, aproape 45.000 sunt în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, iar în Vest merg la lucru în jur de 33.000.

Zonele de birouri care au cea mai mare rată de metri pătrați pe angajat sunt cele destinate operațiunilor principale, denumite „headquartere”, respectiv: Centrul de Business al Bucureștiului, zona Centrală și zona de Centru Nord, fără a lua în calcul zona Barbu Văcărescu – Floreasca. Cea mai mică rată de metri pătrați pe angajat rămâne zona Pipera Sud, destinație aleasă în special de companiile care oferă servicii de externalizare.

„Piața forței de muncă din București a înregistrat o dinamică deosebită în ultimii doi ani. (…) Din datele noastre, în același interval, numărul angajaților care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri moderne a crescut cu 25%, echivalentul a 47.000 de persoane care s-au angajat în special în sectoare precum IT, BPO si servicii profesionale, de unde provin cei mai activi jucători din piața spațiilor de birouri”, a declarat Mihaela Galațanu, Head of Research în cadrul C&W Echinox.

Numărul total de angajați din București a crescut cu 63.000, între primul semestru din 2015 și primele șase luni din 2017, potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică.

„Dezvoltatorii de birouri au venit în întâmpinarea cererilor venite din partea chiriașilor livrând clădiri noi, cu specificații tehnice moderne, iar pentru perioada următoare tendința se menține ascendentă, cu un focus special pe zona Centru-Vest, care până la finalul anului ar putea atrage încă 7.000 de angajați în clădirile aflate în construcție”, a precizat Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency C&W Echinox.

 


FOTO: Mediafax

 

Gabriel Bucur

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.

Recent Posts

Cipru, destinația care nu te poate dezamăgi. Peste 90.000 de români sunt așteptați anul acesta

Plină ochi de locuri frumoase, cu plaje însorite și ape de un albastru ireal, dar…

o oră ago

FL Technics și Universitatea Politehnica din București își anunță parteneriatul oficial în ingineria aerospațială

FL Technics, una dintre cele mai importante companii de întreținere, reparație și revizie (IRR) din…

o oră ago

Germania a evitat intrarea în recesiune

Economia germană a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, când a înregistrat…

2 ore ago

Program STB și Metrorex în minivacanța de 1 mai și Paște

Circulaţia trenurilor de metrou, în perioada 1 - 6 mai, se va desfăşura conform graficelor…

2 ore ago

Peste 1.800 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în T1

Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă în primul trimestru…

2 ore ago

BCR raportează o creștere a profitului în primul trimestru

Grupul BCR a înregistrat un profit net de 620 milioane de lei (125 milioane de…

2 ore ago

Acest website folosește cookies