Ştiri

Alertă! Cel mai grav bilanţ al epidemiei de coronavirus în Italia

Garda Civilă din Italia a anunţat joi seara cel mai nou bilanţ al epidemiei de coronavirus. Potrivit informaţiilor oficiale, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.207 cazuri noi şi 475 de decese, fiind cel mai sumbru bilanţ de la anunţarea primelor cazuri, în urmă cu mai bine de trei săptămâni.

Totodată, numărul persoanelor aflate în stare critică a ajuns la 2.257, iar numărul total al cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 este de 35.715 la nivel naţional.

Tratament promițător folosit de medicii italieni

Agenţia italiană de reglementare în domeniul medicamentelor (AIFA) începe de joi testele oficiale cu un medicament împotriva artritei reumatoide pe bolnavii cu COVID-19, după ce toate spitalele din ţară l-au experimentat deja cu rezultate bune pentru a contracara dificultăţile respiratorii.

Medicamentul Tocilizumab, deşi nu vindecă boala – pentru aceasta se aşteaptă vaccinul – contribuie la recuperarea funcţiilor plămânilor, astfel încât poate ajuta bolnavul să elibereze patul pentru terapia intensivă şi a nu colapsa astfel sistemul spitalicesc.

Oncologul Paolo Ascierto, directorul Institutului pentru Melanom şi Terapii Inovatoare de la Institutul împotriva tumorilor din Napoli, Fundaţia Pascale, a colaborat cu alţi specialişti şi a descoperit că tratamentul cu Tocilizumab, folosit împotriva artritei reumatoide, a dat rezultate la pacienţi cu COVID-19.

Într-un interviu acordat EFE, el a explicat că bolnavii infectaţi cu coronavirus pe care i-a tratat cu acest medicament au dat semne „foarte încurajatoare”. În prezent numărul bolnavilor trataţi cu acest medicament în toată Italia este de peste 1.000iar rezultatele se vor adaugă testărilor oficiale care încep joi asupra a 330 de pacienţi intubaţi în ultimele 24 de ore.

„Oncologii şi hematologii, cunoaştem acest medicament pentru că îl folosim deja pentru a trata efectele secundare ale imunoterapiei, iar dificultăţile respiratorii provocate de COVID-19 sunt foarte asemănătoare, deoarece sunt cauzate de ‘o furtună de citocine (o reacţie imunitară defensivă potenţial mortală)”, a precizat Ascierto.

El a explicat că a discutat descoperirea cu medicii chinezi care au testat medicamentul pe 21 de pacienţi dintre care 20 au manifestat o ameliorare în 24-48 ore. Potrivit Agerpres, acum se aşteaptă ca testarea şi rigoarea ştiinţifică a AIFA „să probeze validitatea medicamentului”.

Expertul a asigurat că medici din SUA au dorit deja să cunoască datele preliminare ale utilizării medicamentului, la fel ca şi profesionişti din alte ţări europene, precum Spania, precizând că a fost contactat de medici spanioli pentru a se interesa de medicament. „Deocamdată, ceea ce putem manifesta este un optimism precaut”, a subliniat medicul italian.

NewMoney

Recent Posts

Noi obligaţii pentru transportatorii rutieri. Ce prevede Ghidul privind Sistemul national e-Transport

Ministerul Finanţelor şi ANAF au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, prin care se urmăreşte…

3 zile ago

Se extind parcurile eoliene din România. Aviz al Ministerul Mediului pentru 81 de turbine

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de…

3 zile ago

ANRE explică de ce este obligatorie montarea contoarelor de măsurare a energiei electrice la prosumatori

Necesitatea ca prosumatorii să îşi instaleze un contor care să măsoare electricitatea consumată din producţia…

3 zile ago

Adrian Câciu: Valoarea investiţiilor publice a crescut cu 70% în primul trimestru din 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că în primul trimestru al acestui…

3 zile ago

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni ale anului

Execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un…

3 zile ago

Câți bani cheltuie românii pentru masa de Paște – Sondaj

Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru…

3 zile ago

Acest website folosește cookies