Ştiri

A murit fondatorul AdePlast, Marcel Bărbuț. Mesajul transmis de companie

Proprietarul AdePlast, Marcel Bărbuț, a murit, sâmbătă, la vârsta de 62 de ani. Vesta a fost făcută publică după trei zile, printr-un comunicat emis de compania pe care o conduce de peste 20 de ani.

„Cu profund regret şi adâncă durere, va aducem la cunoștință ca sâmbătă, 09.02.2019, ne-am luat rămas bun de la domnul Marcel Bărbuț, fondatorul AdePlast SA, a cărui pierdere o deplângem cu toții.

Cu siguranță lipsa acestuia va fi puternic resimțită de toți cei care l-au cunoscut. Domnul Marcel Bărbuț a conturat o strategie clară pentru companie, iar familia și echipa de management este determinată să continue pe această cale și să îi onoreze moștenirea, fiind  pe deplin responsabili de activitățile de zi cu zi. Astfel, vă asigurăm că nu va exista un impact direct asupra operațiunilor companiei și suntem deschiși să răspundem oricăror preocupări specifice.

Sperăm să fiți în continuare alături de noi astfel încât să depășim împreună aceste moment extrem de dureros și să continuăm ascensiunea AdePlast SA, îndeplinind visele domnului Marcel Bărbuț, care va rămâne mereu viu în amintirea noastră.

Dumnezeu să-l odihnească şi să-i lumineze calea!”, se arată în comunicatul AdePlast.

Potrivit comunicatului, frâiele afacerii vor fi preluate de familie și de echipa de management. În ultimii ani, cei trei fii ai antreprenorului au avut roluri tot mai importante în cadrul companiei. Alexander (29 de ani), Tho­­mas (26 de ani) și Marcelo (23 de ani), s-au ocupat până acum de exporturi, marketing  sau de departamentul financiar al AdePlast.

„Dacă eu aș pleca acum, afacerea ar merge din inerție, însă trebuie să existe cineva care să îi ofere o orien­tare“, mărturisea antreprenorul Marcel Bărbuț într-un interviu acordat NewMoney în 2017. Planul său de la acea vreme era ca în cinci ani să devină din „dirijor“ un simplu spectator.

Întors în țară ca investitor „austriac“ – a fugit din România în 1988 și a rămas în Austria –, a avut într-o primă fază o afacere eșuată în comerțul cu bunuri. Și-a promis atunci că nu se va mai opri niciodată la jumătatea drumului. A pornit pe o nouă cale în 1996, cu MultiStar Prod, companie redenumită AdePlast în 2007.

În 2018, Marcel Bărbuţ ocupa locul 93 în Top 300 cei mai bogaţi români, cu o avere estimată undeva între 63 și 65 milioane euro.

 

 

NewMoney

Recent Posts

Inspectorii ANSVSA au pus sub sechestru sute de kilograme de produse alimentare

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi…

25 de minute ago

SWIFT RESPONSE 24: Exerciţiu multinaţional cu 5.000 de militari, dintre care 2.000 de paraşutişti

România participă cu 2.300 de militari şi 220 de mijloace tehnice la un exerciţiu multinaţional…

50 de minute ago

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a…

2 ore ago

GHID. Cine poate beneficia de schema de ajutor de stat de 2,25 miliarde lei pentru investiţii în industrie

Ministerul Finanţelor a publicat Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiţii majore în industriile…

3 ore ago

Klaus Iohannis a depus o cerere de pensionare

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von…

3 ore ago

Cotaţiile la cacao s-au prăbuşit cu 27% în două zile

Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar…

3 ore ago

Acest website folosește cookies