Zvonuri: Premierul demisionează. Viorica Dăncilă: „Nici vorbă de așa ceva”

Sebastian Popescu 16/04/2018 | 12:28 Ştiri
Zvonuri: Premierul demisionează. Viorica Dăncilă: „Nici vorbă de așa ceva”

Premierul Viorica Dăncilă ar fi vrut să demisioneze din fruntea Guvernului pentru că liderul PSD Liviu Dragnea face presiuni asupra ei să adopte o ordonanță de urgență pe justiție, au anunțat știrileprotv.ro și G4Media.ro.

Dăncilă, care ar vrea să se întoarcă în Parlamentul European, ezită să facă această mișcare „din cauza consecințelor politice la nivel internațional” și i-a transmis lui Liviu Dragnea că intenționează să renunțe la funcția de premier. De asemenea, Viorica Dăncilă ar mai fi nemulțumită și de faptul că trebuie să răspundă pentru scăderile de salarii și pentru efectele „revoluției fiscale”, care au generat nemulțumiri în rândul populației, precum și de numirile în „poziții-cheie ale statului român” impuse de conducerea PSD, potrivit surselor G4Media.ro.

Citește și: Salariul mediu net a crescut la 2.487 de lei în februarie. Scăderi de 2% în sănătate

„De asemenea, se va discuta modificarea Codurilor Penale, iar surse din partid spun că există nemulţumiri printre social-democraţi privind poziţia adoptată de Liviu Dragnea în privinţa legilor justiţiei”, transmite știrileprotv.ro.

Prim-ministrul nu a luat parte la reunirea liderilor PSD de duminică seară, iar cele două publicații au speculat că ar putea să își anunțe demisia în timpul Comitetului Executiv Naţional de luni. Dăncilă a negat însă că ar vrea să renunțe la șefia Guvernului, în această dimineață, înainte să intre la discuții cu Liviu Dragnea.

”Nu, nici vorbă de aşa ceva. Aş fi curioasă să aflu şi eu (de unde au pornit zvonurile – n.r.), că de la mine în niciun caz”, a spus premierul Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Întrebat de jurnaliști dacă Viorica Dăncilă va rămâne în funcţia de şef al Executivului ”până în douăzeci douăzeci”, său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a răspuns: ”Da. Cel puţin”.

De asemenea, Liviu Dragnea a avut duminică mai multe întâliniri cu baronii PSD pentru organizarea unui miting în luna mai cu prilejul Centenarului. Șeful social-democraților le-a cerut liderilor de filiale o mobilizare masivă pentru manifestația la care speră să adune 1 milion de oameni.


Foto: Mediafax

 

 

d