Zitec pornește Caravana Regista pentru accelerarea digitalizării autorităților locale

Andrei Dumitru 05/06/2020 | 11:43 Ştiri
Zitec pornește Caravana Regista pentru accelerarea digitalizării autorităților locale

Zitec, lider pe piaţa de IT & digital marketing din România, anunţă ca a pornit Caravana Regista care are ca scop promovarea digitalizării instituţiilor publice din ţară prin prezentarea directă a funcţionalităţilor Regista, aplicaţie completă de registratură şi management al documentelor, a anunţat vineri compania.

În prezent, aplicaţia este folosită în peste 500 de primării şi companii din 40 de judeţe. Potrivit sursei citate, luna aceasta Caravana Regista va fi prezentă în judeţele Mehedinţi, Olt şi Vâlcea.

Totodată, echipa Regista anunţă ca va oferi consultanţă gratuită pentru integrarea aplicaţiei Ghişeul.ro, operată de Autoritatea pentru Digitalizarea României, în portalul public e-Guvernare al primăriilor înrolate.

Astfel, cetăţenii îşi pot plăti taxele, impozitele sau amenzile mult mai uşor, online şi în siguranţă, direct pe site-ul primăriei de care aparţin. Taxele şi impozitele se pot plăti atât din contul de utilizator al cetăţeanului, cât şi fără autentificare dacă se cunosc sumele de plată. În ceea ce priveşte plata amenzilor, aceasta se poate efectua fără cont, cu informaţiile din procesul verbal, confirmarea plăţii urmând să se trimită pe adresa de e-mail.

Pentru a sprijini procesul de digitalizare al instituţiilor publice în contextul pandemiei generate de COVID-19, reducerea deplasărilor cetăţenilor către sediile primăriilor şi pentru a permite inclusiv lucrul de acasă pentru funcţionarii publici, Zitec oferă în continuare autorităţilor locale trei luni de licenţă gratuită pentru activarea modulelor Managementul documentelor şi e-Guvernare ale Regista.

„În ultimele luni am văzut cu toţii cât de important este procesul de digitalizare, mai ales în ceea ce priveşte instituţiile publice locale şi câte oportunităţi poate oferi atât angajaţilor din sistemul public, cât şi cetăţenilor. Am pornit Caravana Regista cu scopul de a accelera acest proces, judeţ cu judeţ. Luna aceasta, Caravana Regista va fi prezentă în judeţele Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, unde echipa noastră se va întâlni cu toate instituţiile interesate şi le va prezenta modul în care Regista poate răspunde nevoilor actuale de transformare digitală”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator Zitec.

Soluţia Regista, dezvoltată de echipa Zitec, este lider de piaţă pe segmentul aplicaţiilor de registratură şi managementul documentelor în administraţia publică locală. Rolul aplicaţiei este să automatizeze şi să eficientizeze activităţile din instituţiile locale, guvernamentale şi din companii prin modulele de registratură electronică, managementul documentelor şi e-Guvernare. Regista facilitează atât o comunicare optimă între departamentele unei instituţii, cât şi între funcţionari şi cetăţeni, pentru o rezolvare rapidă şi mult mai organizată a solicitărilor primite.

Potrivit datelor companiei, până în prezent peste 500 de instituţii publice şi companii din 40 de judeţe din ţară şi-au îmbunătăţit procesele de lucru şi-au redus birocraţia prin intermediul Regista. Aplicaţia are 9.000 de utilizatori la nivel naţional care au înregistrat de-a lungul timpului peste 8 milioane de documente. Aplicaţia Regista poate fi accesată de oriunde de către funcţionarii publici sau angajaţii companiilor, fiind disponibilă direct din browser, fără instalare şi cu toate informaţiile stocate în siguranţă în cloud Microsoft Azure.

Compania Zitec este specializată în dezvoltarea de soluţii de afaceri, servicii şi produse tehnologice personalizate, precum şi servicii de digital marketing.