Producătorul de software Zitec a avut anul trecut venituri de 5 milioane de euro, în creștere cu 28%

Cristina Dobreanu 11/04/2018 | 11:10 Ştiri
Producătorul de software Zitec a avut anul trecut venituri de 5 milioane de euro, în creștere cu 28%

Zitec, furnizor de soluții de afaceri, servicii digitale și produse tehnologice personalizate din România, a încheiat anul 2017 cu venituri de 5 milioane de euro, în creștere cu 28% față de rezultatele obținute anul anterior.

Anul trecut, Zitec a atras o investiție de peste 1,7 milioane de euro din partea eMAG. În 2017, Zitec și-a extins echipa, aceasta numărând în prezent peste 160 de specialiști în dezvoltare software și marketing digital și a deschis al doilea birou din România, la Brașov.

Anul 2017 a fost pentru producătorul de sotware și un an de investiții în produsele proprii: Regista.ro, o aplicație care asigură gestiunea electronică a registrului de intrări și ieșiri din organizații cu flux mare de documente, și o soluție inovativă de creștere a performanței echipelor ce va fi lansată în acest an. Dar, cele mai multe proiecte dezvoltate anul trecut au fost soluții software de automatizare a afacerilor, soluții online în zona Fintech, precum și soluții personalizate de e-commerce. De asemenea, serviciile diviziei de Digital Marketing au avut o creștere de peste 40% față de anul 2016, atrăgând 17 clienți noi în portofoliu.

CITEȘTE ȘI: Industria IT și-a bazat creșterile din ultimii ani doar pe 2% din agajații români. La nivel european, ponderea e dublă

Zitec a mai dezvoltat anul trecut un program intensiv de consultanță practică în online, dezvoltat în parteneriat cu Google, pentru antreprenori din București, Iași, Brașov și Constanța. Aceștia au beneficiat de sfaturi practice și consultanţă în digital de la experţi instruiți de Zitec în hub-urile regionale.

Peste 30% din veniturile companiei provin din proiecte externe, dezvoltate pentru partenerii din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Elveția, Italia sau Olanda. Clienții Zitec activează în industrii variate precum fintech, logistică sau e-commerce. Printre cei mai importanți clienți internaționali ai Zitec se numără The FundWorks, Sandton Capital, TechSoup Global, Amadeus, iELM, iar în România: SameDay Courier, PayU, Flanco, Depanero, Noriel, Prețuri Pentru Tine, InstantFactoring.com sau Network One Distribution.

„Planurile noastre pentru anul 2018 se îndreaptă către investiții în propriile produse, dezvoltarea activității departamentului specializat în consultanță pentru accesarea de granturi pentru partenerii noștri, precum și pe mărirea portofoliului de soluții online în zona Fintech”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și fondator Zitec, companie care mizează pentru anul în curs tot pe o creștere de aproape 30%.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.