Ştiri

Zelenski: Soarta Donbasului ucrainean este decisă la Severodoneţk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că oraşul estic Severodoneţk „rămâne epicentrul confruntării din Donbas”, conform CNN.

„Aceasta este o bătălie foarte acerbă, foarte dificilă”, a spus el, adăugând:. „Probabil una dintre cele mai dificile de-a lungul acestui război. Sunt recunoscător tuturor celor care apără această linie. În multe feluri, acolo se decide soarta Donbasului nostru.”

Zelenski a mai spus că miercuri „ocupanţii au anunţat vestea absolut nebună că se pregătesc să unească unele cluburi de fotbal din toate teritoriile ocupate într-un pseudo-campionat – din Doneţk, Luhansk, Herson, Melitopol, Crimeea şi chiar o parte a Georgiei.”

El a numit această decizie „o batjocură” la adresa  poporului ucrainean. Doar revenirea la Ucraina, a subliniat Zelenski, va însemna „o viaţă normală pentru aceste teritorii, pentru aceste oraşe — din nou. Paşnic, sigur, deschis către lume. Şi, desigur, noi meciuri ale echipelor de talie mondială la Donbas Arena”, a adăugat el.

Zelenski a mulţumit, de asemenea, preşedintelui Poloniei Andrzej Duda şi preşedintelui Slovaciei Zuzana Čaputová pentru iniţiativa comună de a începe „o călătorie specială în ţările europene pentru a susţine perspectiva europeană” a ţării sale. El spune că toţi diplomaţii ucraineni lucrează pe deplin în această direcţie.

Preşedintele ucrainean a mai menţionat că s-a adresat miercuri reprezentanţilor celor mai mari fonduri de investiţii din lume la un eveniment privat şi le-a îndemnat să investească în Ucraina.

Zelenski a vorbit cu „membrii comunităţii liderilor marilor companii americane”. El i-a îndemnat „să părăsească piaţa rusă şi să nu sprijine acest război cu taxele lor”. El a spus că este foarte important pentru el să ştie că aceşti lideri susţin intensificarea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Andrei Dumitru

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

o zi ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

o zi ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

o zi ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

o zi ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

o zi ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

2 zile ago

Acest website folosește cookies