Zarif: Un atac american sau saudit asupra Iranului ar declanşa un ”război total”

NewMoney 19/09/2019 | 15:28 Ştiri
Zarif: Un atac american sau saudit asupra Iranului ar declanşa un ”război total”

Un atac militar saudit sau american împotriva Iranului ar declanşa un ”război total”, a avertizat joi ministrul iranian de Externe Mohamad Javad Zarif, relatează Reuters.

”Voi face o declaraţie foarte gravă: noi nu vrem un război, noi nu vrem să ne angajăm într-o confruntare militară, dar nu ne vom clinti în apărarea ţării noastre”, a dat Zarif asigurări la CNN.

Întrebat care ar fi consecinţele unui atac american sau saudit asupra Iranului, şeful diplomaţiei iraniene a răspuns ”un război total”.

Ministerul saudit al Apărării – care a prezentat miercuri presei fragmente de drone şi de rachete de croazieră despre care a spus că au fost folosite în atacul de sâmbătă contra a două instalaţii majore aparţinând companiei petroliere saudite Aramco în Arabia Saudită – a declarat că aceste elemente dovedesc ”incontestabil” că este vorba despre o agresiune ”comandată” de Iran.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo, care s-a întâlnit miercuri cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman în Arabia Saudită, a apreciat că aceste atacuri constituie un ”act de război”.

Donald Trump a declarat la rândul său că o intrare în război împotriva Iranului ar constitui o opţiune de ultim recurs, dar că există şi alte soluţii.


Sursa: News.ro

FOTO: Mediafax