Yves Maitre este noul CEO al HTC

Andrei Dumitru 17/09/2019 | 14:44 Ştiri
Yves Maitre este noul CEO al HTC

HTC Corporation a anunțat, marți, numirea lui Yves Maitre în funcția de CEO al HTC, cu efect imediat.

Yves Maitre se alătură companiei HTC, anterior ocupând poziția de Vicepreședinte Executiv al Diviziei de Echipamente și Parteneriate destinate consumatorilor în cadrul Orange.

Cher Wang va continua în funcția de Președinte al HTC, unde aceasta se va concentra pe viitoarele tehnologii.

“Acum patru ani, când am preluat funcția de CEO, mi-am propus să reinventez compania HTC, devenind astfel un ecosistem complet, dar și să creez condițiile pentru ca HTC să înflorească în ceea ce privește 5G-ul și XR-ul. Prin urmare, acum este momentul perfect să predau conducerea unui lider puternic pentru a ne ghida în următoarea etapă a călătoriei noastre,” a declarat Cher Wang, Președinte HTC. “Sunt foarte încântată că Yves preia frâiele; acesta are o legătură veche cu HTC și împărtășește pasiunea noastră pentru inovație. Cred cu tărie ca Yves este cel mai potrivit lider pentru a continua să conducă compania HTC la potențialul maxim”, a spus Cher Wang, fost CEO și cofondator al companiei.

“HTC este de mult timp un indicator pentru inovația tehnologică și sunt onorat să fiu selectat de către Consiliul de Directori pentru a conduce următoarea fază a companiei,” a declarat Yves Maitre, CEO al HTC.

“În întreaga lume, HTC este recunoscut pentru premierele sale în materie de comunicații mobile și spațiul XR. Sunt incredibil de entuziasmat fiindcă voi contribui la dezvoltarea atât a viitorului 5G, cât și al XR-ului, împreună cu angajații HTC, clienții și investitorii companiei. Vom continua tranziția de la construirea celor mai bune echipamente pentru consumatori din lume la construirea de servicii complete, care să simplifice gestionarea și implementarea acestora”, a completat acesta.

Yves Maitre a deținut poziții de conducere în cadrul Orange timp de 14 ani, cea mai recentă funcție fiind cea de Vicepreședinte Executiv al Diviziei de Echipamente și Parteneriate destinate consumatorilor. Acesta a început să lucreze cu HTC pentru prima dată în 2005, când deținea poziția de Vicepreședinte al Diviziei dedicate Dispozitivelor. Expertiza sa include atât electronice și servicii de consum, cât și dezvoltarea tehnologiei B2B.