Yildiz Entegre aşteaptă vânzări anuale de 200 milioane euro de la fabrica de lângă Piteşti

Emil Popescu 12/05/2017 | 11:29 Ştiri
Yildiz Entegre aşteaptă vânzări anuale de 200 milioane euro de la fabrica de lângă Piteşti

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Compania turcească Yildiz Entegre va deschide, la finalul acestui an, o fabrică de prelucrare a lemnului în localitatea Oarja din judeţul Argeș, după o investiţie de la zero în valoare de 150 de milioane de euro.

Fabrica va produce plăci de MDF şi MDF laminat utilizabil în industria mobilei, precum şi parchet laminat, uşi şi hârtie impregnată.

„Vrem să exportăm 80% din producţie. La o cifră de afaceri estimată de 200 milioane euro, valoarea exporturilor va fi de 160 milioane euro. Vom livra în Europa, dar şi în  ţări precum China, Malaezia, Thailanda, Coreea sau Orientul Mijlociu”, a declarat Ismail Hakki Yildiz, CEO-ul Yildiz Entegre.

Yildiz este interesată să facă şi alte investiţii în România, în alte domenii decât cel al mobilei, studiind în prezent două proiecte, despre care însă reprezentaţii companiei nu au dat detalii.

La Oarja, compania va angaja, până la finalul anului, un număr total de 450 de angajaţi, din care majoritatea sunt ingineri şi lucrători specializaţi.

Complexul de prelucrare a lemnului este construit pe o suprafaţă de 460.000 mp, din care 76.000 mp reprezintă clădirea principală a fabricii. Peste 7 milioane de euro vor fi investiţi în achiziţia de tehnologie pentru protecţia mediului înconjurător.

Pentru producţie, Yildiz Entegre va achiziţiona, anual, aproximativ 800.000 mc de lemn de calitate slabă de la Romsilva şi de la furnizori privaţi.

Yildiz Entegre este principala firmă a grupului Yildizlar Yatirim, a cărui cifră de afaceri depăşeşte 800 milioane de euro.

Compania se situează pe locul 38 în topul celor mai mari 500 de societăţi industriale din Turcia.

Yildiz Entegre, înfiinţată în anul 1890, este unul dintre cei mai mari producători de parchet laminat din Europa, cu o reţea de export în peste 50 de state.[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”6647,6648,6649″ img_size=”full” title=”Galerie foto”][/vc_column][/vc_row]

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.