Yango primit un aviz tehnic valabil doi ani pentru funcţionarea ca platformă digitală în România

Andrei Dumitru 16/01/2020 | 11:00 Ştiri
Yango primit un aviz tehnic valabil doi ani pentru funcţionarea ca platformă digitală în România

Aplicaţia de ride-hailing Yango a anunţat joi că a primit un aviz tehnic valabil doi ani de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor pentru funcţionarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ.

„Astfel, Yango se conformează în totalitate prevederilor Ordonanţei de Urgenţa a Guvernului nr. 49/2019, care reglementează activităţile de ride-hailing în România”, arată compania într-un comunicat.

Yango a intrat pe piaţa din România în iunie 2019

„Prin obţinerea avizului tehnic pentru ride-hailing, Yango a demonstrat încă o dată angajamentul faţă de piaţa din România şi planurile sale ferme de a îşi continua extinderea aici. De asemenea, încurajăm şi sprijinim eforturile partenerilor noştri şi ale şoferilor lor de a respecta prevederile Ordonanţei de Urgenţă, inclusiv obţinerea autorizaţiei pentru transport alternativ până la data de 1 februarie, termenul limită pentru autorizare, pentru a-şi putea desfăşura activitatea fără niciun impediment, în condiţiile impuse de lege”, declară Andrei Voicu, regional manager al Yango în România.

Pentru a încuraja şi susţine procesul de autorizare, compania anunţă că va oferi o serie de bonusuri şoferilor partenerilor săi care vor fi în deplină conformitate până la data de 1 februarie.

Yango a intrat pe piaţa din România în iunie 2019 şi, în prezent, pune la dispoziţia utilizatorilor săi patru categorii de servicii: Econom – care oferă călătorii la preţuri începând de la 5 lei, Confort – călătorii selecte ce pornesc de la 15 lei, Premium – curse cu maşini de lux ce pornesc de la un tarif de 20 lei şi Taxi – comenzi operate de companii de taxi partenere.

Yango este un serviciu digital de ride-hailing operat de către MLU Europe B.V.. Începând cu luna februarie 2020, serviciul va fi operat de către Yandex.Go S.R.L., companie membră a grupului Yandex. În prezent, Yango (serviciu care funcţionează şi sub numele de Yandex.Taxi în unele ţări) operează în 17 ţări, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel şi continuă să se extindă.

Serviciul Yango/Yandex.Taxi a fost lansat în 2011, iar până la sfărşitul lunii septembrie 2018 compania a înregistrat 1 miliard de curse. Peste 700.000 de şoferi sunt conectaţi activ la serviciu în fiecare lună.

Yandex este o companie de tehnologie care dezvoltă produse şi servicii folosind machine learning. Yandex este prezentă cu 34 de birouri la nivel global şi a fost listată la bursa NASDAQ începând din 2011.

În România, principalii competitori ai companiei sunt Uber, Bolt şi FREE NOW (Clever).