Yango părăsește piața din România

Andrei Dumitru 14/10/2020 | 15:44 Ştiri
Yango părăsește piața din România

Serviciul de ride-hailing Yango, controlat de Yandex, își va suspenda operațiunile în România, scrie start-up.ro.

Potrivit oficialilor companiei citați de RIA Novosti, agenția de știri a Moscovei, decizia Yango de a opri operațiunile din țara noastră vine pe fondul ”reglementărilor locale care împiedică compania să se dezvolte eficient în țară”.

”Yandex.Taxi își suspendă activitățile în București și România. Particularitățile reglementării legislative locale din sfera transportului de călători nu ne permit să dezvoltăm în mod eficient serviciul, așa că am decis să ne concentrăm asupra altor țări și domenii de activitate”, spune mesajul.

Utilizatorii români ai serviciului vor putea în continuare să rezerve călătorii în aplicația Yango în celelalte 16 țări în care funcționează aplicația Yango.

Yango este un serviciu digital de ride-hailing operat de către MLU Europe B.V.. Începând cu luna februarie 2020, serviciul va fi operat de către Yandex.Go S.R.L., companie membră a grupului Yandex. În prezent, Yango (serviciu care funcționează și sub numele de Yandex.Taxi în unele țări) operează în 16 țări.

Yango a intrat pe piața din România în iunie 2019. Pe 16 ianuarie 2020, reprezentanții aplicației de ride-hailing anunțau faptul că au primit un aviz tehnic valabil doi ani de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru funcționarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ.