Wizz Air renunță la taxa pe bagajul mare de mână, la cinci ani după ce a introdus-o

Andreea Neferu 19/07/2017 | 12:04 Ştiri
Wizz Air renunță la taxa pe bagajul mare de mână, la cinci ani după ce a introdus-o

 

Operatorul low-cost Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, va scoate începând din 29 octombrie taxa pe care o percepe în prezent pentru bagajul mare de mână adus la bordul aeronavelor sale, pe oricare dintre zboruri.

Astfel, pasagerii vor putea lua pe zborurile Wizz Air un bagaj mare de mână cu dimensiuni maxime de 55x40x23 centimetri, inclus în prețul biletului.

Decizia vine în contextul în care Wizz Air introdusese în 2012 taxa suplimentară pentru bagajul mare de mână, care pornește de la circa 10 euro/zbor. Spre exemplu, pentru un zbor București-Roma, cu plecare pe 9 august, taxa pentru bagajul mare de mână este de 47 de lei, dacă biletul se achiziționează direct de pe site-ul Wizz Air.

Pasagerii care vor călători începând cu 29 octombrie și care au plătit deja taxa pentru bagajul mare de mână prin website-ul companiei, aplicația sau call-center-ul Wizz Air vor primi ramburs 120% din prețul plătit, potrivit companiei aeriene.

”Noua politică de bagaje nu va avea impact asupra prețurilor biletelor. (…) Circa 25% dintre pasagerii care călătoresc cu Wizz Air achiziționează bagaj mare de mână, majoritatea online”, a spus pentru NewMoney Owain Jones, chief corporate office în cadrul Wizz Air.

În prezent, Wizz Air taxează bagajele mari de mână cu dimensiuni de până la 56x45x25 centimetri, dar oferă, gratis, posibilitatea transportului unui bagaj mic de mână, de cel mult 42x32x25 centimetri.

Totodată, compania a anunțat că lansează și un serviciu nou, Wizz Priority, care include prioritate la îmbarcare și posibilitatea de a lua un al doilea bagaj mic de mână (cu dimensiuni maxime de 40x30x18 centimetri), dar și garanția că bagajul mare de mână se poate lua la bordul avionului Wizz Air.

De la intrarea pe piața locală, în 2006, Wizz Air a transportat 30 de milioane de pasageri pe rutele din România, jumătate dintre aceștia având ca punct de plecare sau sosire Bucureștiul.

Wizz Air a transportat anul trecut peste 5,5 milioane de pasageri din și înspre România, în creștere cu 23% față de 2015. Operatorul a transportat anul trecut la nivel internațional circa 23 de milioane de pasageri, ceea ce înseamnă că România a generat circa 24% din numărul total de persoane transportate de compania aeriană.

Printre concurenții Wizz Air pe plan local se numără Blue Air și Ryanair.


Sursă foto: Wizz Air

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.