Wizz Air introduce, în premieră, rute din România spre Turcia

Andrei Dumitru 19/01/2023 | 14:53 Ştiri
Wizz Air introduce, în premieră, rute din România spre Turcia

Operatorul aerian Wizz Air anunţă lansarea a trei noi rute din România, de data aceasta către Turcia, disponibile etapizat începând cu luna aprilie a acestui an.

Una dintre rute este disponibilă din Iaşi către Istanbul, iar celelalte două din Cluj-Napoca, respectiv Bucureşti, spre Antalya.

Astfel, pasagerii români care zboară din Iaşi vor avea ocazia să viziteze Istanbulul, cel mai mare oraş al Turciei, care leagă Europa de Asia, recunoscut şi drept centrul cultural şi financiar al ţării. Cele mai cunoscute atracţii sunt moscheea Hagia Sophia, Palatul Topkapî, reşedinţa Sultanilor Otomani, moscheea Sultan Ahmed – faimoasă pentru decoraţiunile sale din ceramică albastră, precum şi Grand Bazaar, cel mai mare bazar acoperit.

De asemenea, pasagerii din Bucureşti şi Cluj-Napoca pot zbura către Antalya, un important resort în regiunea Mării Mediterane, recunoscut pentru străzile sale întortocheate, casele vechi din lemn şi zidurile oraşului antic.

Antalya este un oraş atractiv, cu bulevarde umbroase mărginite de palmieri, hoteluri impresionante, atracţii istorice şi un vechi port roman plin de iahturi. Oraşul este cunoscut drept „perla Rivierei Turciei” pentru apa sa limpede, viaţa de noapte, excursiile cu barca, numeroasele locaţii pentru plajă cu servicii excepţionale şi obiectivele unice care datează din Antichitate. Coasta mediteraneeană a provinciei Antalya oferă o mulţime de opţiuni all-inclusive destinate familiilor pentru o vacanţă perfectă.

Frecvenţa zborurilor este următoarea: Bucureşti – Antalya (începând din 19 mai, în zilele de luni, miercuri şi vineri), Cluj-Napoca – Antalya (din 18 mai – joi şi duminică) şi Iaşi – Istanbul (din 4 aprilie – în fiecare marţi, joi şi sâmbătă).

Biletele pot fi cumpărate, deja, online de pe site-ul Wizz Air, dar şi prin intermediul aplicaţiei pentru mobil, începând de la tarife de 119 lei/segment/persoană