Wizz Air face noi recrutări în România

Andreea Neferu 01/11/2017 | 21:33 Ştiri
Wizz Air face noi recrutări în România

Operatorul aerian low-cost Wizz Air organizează şase sesiuni de recrutare în România în luna noiembrie, ca parte a celei mai mari campanii de angajări din istoria companiei. Transportatorul caută 80 de noi angajați. 

Astfel, în toată luna noiembrie, în mai multe oraşe din România – Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Bucureşti şi Timişoara – vor avea loc sesiuni de recrutare pentru însoţitori de zbor.

În România, echipa Wizz Air numără în prezent peste 750 de membri de echipaj, iar în 2018, echipa locală se va extinde la peste 830 de membri care vor opera de la șapte baze din România, iar flota va număra 24 de aeronave moderne, de tip Airbus A320 și A321. Astfel, compania ar urma să recruteze alte 80 de persoane până anul viitor, potrivit estimărilor NewMoney.

De la intrarea pe piața locală, în 2006, Wizz Air a transportat 30 de milioane de pasageri pe rutele din România, jumătate dintre aceștia având ca punct de plecare sau sosire Bucureștiul.

Wizz Air a transportat anul trecut peste 5,5 milioane de pasageri din și înspre România, în creștere cu 23% față de 2015. Operatorul a transportat anul trecut la nivel internațional circa 23 de milioane de pasageri, ceea ce înseamnă că România a generat circa 24% din numărul total de persoane transportate de compania aeriană.

Printre concurenții Wizz Air pe plan local se numără Blue Air și Ryanair.


Sursă foto: Wizz Air

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.