Wizz Air anunță o nouă destinație din București către un alt continent

Andreea Neferu 09/08/2017 | 13:54 Ştiri
Wizz Air anunță o nouă destinație din București către un alt continent

Operatorul low-cost Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, lansează începând cu sfârșitul lunii octombrie o nouă destinație din București, Eilat (Israel), cu două zboruri săptămânale.

Totodată, din aprilie anul viitor, Wizz Air inaugurează alte două noi rute din București, Goteborg și Nisa.

De la finalul lunii octombrie, Wizz Air va scoate taxa pe care o percepe în prezent pentru bagajul mare de mână adus la bordul aeronavelor sale, pe oricare dintre zboruri.

De la intrarea pe piața locală, în 2006, Wizz Air a transportat 30 de milioane de pasageri pe rutele din România, jumătate dintre aceștia având ca punct de plecare sau sosire Bucureștiul.

Wizz Air a transportat anul trecut peste 5,5 milioane de pasageri din și înspre România, în creștere cu 23% față de 2015. Operatorul a transportat anul trecut la nivel internațional circa 23 de milioane de pasageri, ceea ce înseamnă că România a generat circa 24% din numărul total de persoane transportate de compania aeriană.

Printre concurenții Wizz Air pe plan local se numără Blue Air și Ryanair.


Sursă foto: Wizz Air

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.