Wizz Air anticipează revenirea la profit

Andrei Dumitru 09/06/2023 | 11:10 Ştiri
Wizz Air anticipează revenirea la profit

Compania aeriană europeană low-cost Wizz Air este încrezătoare că rezervările puternice, combinate cu o investiţie mare în operaţiunile sale pentru a evita problemele de călătorie apărute în vara de anul trecut, plus flota sa în creştere o vor ajuta să obţină profit anul acesta, transmite News.ro.

Pentru cele 12 luni până la sfârşitul lunii martie viitor, Wizz, cu sediul în Ungaria, a declarat că se aşteaptă la un profit net de 350 de milioane până la 450 de milioane de euro, o îmbunătăţire uriaşă faţă de pierderea netă anuală de 535 de milioane de euro pe care a raportat-o joi.

Prognoza sa este mai bună decât perspectiva unui consens al analiştilor, de 343 de milioane de euro, ridicând acţiunile companiei aeriene cu 3%, până la 2.838 pence pe unitate.

”Faptul că cei din conducerea Wizz sunt dispuși să ofere previziuni privind profitul pentru anul fiscal curent este un semn de încredere”, au spus analiştii Goodbody.

Wizz, ale cărei operaţiuni principale sunt în Europa Centrală şi de Est, dar care are şi o afacere în creştere rapidă în Orientul Mijlociu, a avertizat că rezultatul său depinde și de apariția unor evenimente neprevăzute, cum ar fi războiul din Ucraina.

Anul trecut, invazia Rusiei a afectat performanţa Wizz, forţând-o să suspende operaţiunile acolo.

Lipsa de acoperire a combustibilului şi problemele aeroportuare au fost, de asemenea, nişte factori negativi.

Wizz, la fel ca multe companii aeriene, a fost nevoită să anuleze zborurile vara trecută, după ce o revenire mai rapidă decât se aştepta a călătoriilor aeriene, împreună cu lipsa forţei de muncă, au provocat haos în aeroporturi.