Wisey Home intră în România cu un sistem de control al caselor inteligente dezvoltat și testat în Israel

Gabriel Bucur 20/06/2017 | 16:53 Ştiri
Wisey Home intră în România cu un sistem de control al caselor inteligente dezvoltat și testat în Israel

Wisey Home, primul distribuitor din piața românească al unui sistem integrat hardware-software pentru controlul caselor inteligente, are în plan pentru primul an de activitate în România cel puţin o mie de instalări și se adresează mai ales dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, se arată în comunicatul emis de distribuitor.

Toate componentele sistemului, atât hardware, cât și software, sunt dezvoltate de echipa Cockpit, producător israelian, care gestionează și serviciile de instalare și mentenanță în România. Această abordare vine în contextul în care piața din România este dominată în prezent de jucători care fac integrarea componentelor de la mai mulți producători, precizează reprezentanții Wisey Home.

Sistemul integrat pentru controlul caselor inteligente pe care Wisey Home îl distribuie în România a fost dezvoltat și testat într-una din cele mai expuse zone din Orientul Mijlociu. Confruntaţi cu permanenta ameninţare teroristă, în multiple forme, dezvoltatorii imobiliari din Israel folosesc tehnologii de securitate fizică şi informatică rezistente la atacuri.

„Controlul inteligent al casei se face prin intermediul tehnologiei Z-wave, un ecosistem wireless care permite ca toate aparatele și dispozitivele acționate electric să fie interconectate și să comunice în ambele direcții cu utilizatorul, prin intermediul telefonului. Tehnologia Z-Wave operează la frecvența de 868.42 MHz, pentru a evita interferențele cu rețelele mobile, Wi-Fi și Bluetooth. Toate dispozitivele conectate au funcție de releu, ceea ce facilitează transmiterea semnalului între dispozitive pe o distanţă mai mare”, potrivit reprezentanților Wisey Home.

Sistemul integrat de control inteligent Wisey Home include senzori pentru temperatură, mișcare, precum și alte componente, printre care termostat, cameră, alarmă, alături de aplicația dedicată pentru smartphone, care permite controlul întregului sistem. Gestionarea componentelor sistemului se face prin intermediul aplicației activată de specialiștii companiei, disponibilă pentru sistemele Android și iOS. Modulul de supraveghere cuprinde funcția de monitorizare directă a camerelor video, aprinderea luminilor pentru îndepărtarea hoților și emiterea de alerte dacă ferestrele sau ușile sunt acționate. În ceea ce privește climatizarea, temperatura din casă poate fi controlată prin acționarea aerului condiționat sau al surselor de căldură. Wisey Home permite, de asemenea, controlul sistemelor multimedia din casă și controlul ambiental, prin gestionarea surselor de iluminat și al jaluzelelor.

„Piața locală a caselor inteligente este încă într-o fază incipientă, dar cu potențial mare de creștere. Rata de penetrare tot mai mare a dispozitivelor inteligente și apetența românilor pentru tehnologie, alături de dezvoltarea pieței imobiliare rezidențiale,  reprezintă premisele necesare dezvoltării acestui segment de business”, a declarat Mirela Drăgan, Sales Partner în cadrul Wisey Home.

Instalarea în locuință se face fără a fi nevoie de modificări structurale ale pereților. Toate dispozitivele sunt montate, în câteva ore, prin metode non-invazive și, potrivit reprezentanților Wisey Home, sunt fixate și adăugate la dispozitivele existente.

 


FOTO: Wisey Home

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.