WhatsApp poate transfera discuţiile de pe Android pe iPhone

Andrei Dumitru 15/06/2022 | 10:22 Fapt Divers
WhatsApp poate transfera discuţiile de pe Android pe iPhone

După transferul dinspre iPhone spre Android, lansat anul trecut, WhatsApp facilitează acum migrarea datelor în sens invers, de la Android la iPhone.

WhatsApp anunţă opţiunea portării chat-urilor de pe smartphone-urile cu Android pe iPhone, asta după ce a lansat anul trecut varianta inversă.

Lansată în stadiu beta, noua opţiune le permite utilizatorilor să transfere conversaţiile de pe un smartphone cu Android pe un iPhone, în momentul schimbării telefonului.

În acest scop, WhatsApp foloseşte instrumentul Move to iOS, dezvoltat de Apple pentru migrarea de la Android la iPhone, care permite copierea contactelor, întâlnirilor, a SMS-urilor etc.

Migrarea conversaţiilor WhatsApp se poate face doar în momentul configurării iniţiale a unui iPhone şi, pentru asta, utilizatorul trebuie să aleagă opţiunea „Move data from Android”, apoi să urmeze indicaţiile de pe ecran.

La final, conversaţiile vor apărea automat după ce utilizatorul se va loga pe WhatsApp cu acelaşi număr de telefon pe care l-a folosit şi pe Android.

Metoda implementată de WhatsApp poate fi folosită doar la cumpărarea unui iPhone nou sau după resetarea acestuia, pentru că doar atunci poate fi accesat procesul de configurare care include opţiunea Move to iOS.

Pentru realizarea transferului este necesar Android 5 (sau mai nou) şi iOS 15.5 (sau mai nou).

Transferul datelor între cele două platforme rivale a fost mereu o chestiune dificilă şi nu doar pentru WhatsApp. Migrarea informaţiilor între telefoanele cu Android şi între iPhone-uri este simplă, însă nu şi cea dintre cele două platforme.