Whatsapp, Facebook şi Instagram au picat la nivel mondial

Elena Marinescu 04/10/2021 | 19:06 Ştiri
Whatsapp, Facebook şi Instagram au picat la nivel mondial

Facebook (inclusiv aplicația Messenger), Whatsapp și Instagram nu funcționează în România, luni seara, la ora 18.45, dar şi la nivel mondial. Cele trei aplicații aparțin companiei Facebook. O asemenea avarie nu a mai apărut la serverele Facebook de câteva luni. Nici versiunile web, nici aplicaţiile mobile nu sunt disponibile.

Problemele au început inițial cu aplicația Messenger a Facebook, acestea extinzându-se în decurs de câteva minute la întreaga platformă Facebook. Site-ul de monitorizare Downdetector a înregistrat o creștere vertiginoasă a reclamațiilor privind probleme tehnice ale Facebook începând cu ora 18:00 seara.

Raportări de nefuncționare vin atât din America de Nord și de Sud, cât și din Europa, Orientul Mijlociu și Asia. Harta raportărilor arată că cele mai multe vin din Europa, dar asta poate fi și pentru că pe alte meridiane este fie dimineața devreme, fie seara târziu, iar numărul utilizatorilor activi este mai mic.

Într-un mesaj pe Twitter, Facebook spune: „Suntem conștienți că unii oameni au probleme în a accesa aplicațiile și produsele noastre. Lucrăm la remedierea lucrurilor cât de rapid posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”. Și Instagram a transmis tot pe Twitter că „Instagram și prietenii au parte de niște probleme acum, și s-ar putea să aveți probleme în utilizarea lor. Aveți răbdare cu noi, ne ocupăm de ele!”.

Într-un mesaj pe Twitter transmis la scurt timp după raportarea penei, WhatsApp a spus „Suntem conștienți că unii oameni se confruntă cu probleme folosind WhataApp în acest moment. Lucrăm la remedierea lor și vom publica o actualizare aici cât de curând posibil. Mulțumim pentru răbdare!”. Messenger a transmis pe Twitter că „Mercur retrograd a scos ce-i mai bun din noi. Lucrăm la rezolvarea problemei cât de curând posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”.

Zeci de mii de utilizatori de Internet din România, Statele Unite, Mexic, Franţa, Norvegia, Grecia şi alte ţări au raportat că nu au putut accesa serviciile Facebook şi Instagram.

Utilizatorii care au încercat să intre pe versiunea de desktop a WhatsApp au fost întâmpinaţi cu mesaje privind lipsa conectării „This site can’t be reached” sau „Computer neconectat. Asiguraţi-vă că computerul dvs. are o conexiune activă la internet„, în timp ce pe versiunea de aplicaţie mesajele nu se transmit.

 

La conectarea pe Facebook, mesajul este „This site can’t be reached. Check if there is a typo in ro-ro.facebook.com. If spelling is correct, try running Windows Network Diagnostics”. Acelaşi mesaj apare şi la încercarea de conectare pe Instagram.