Wall Street a închis marți în scădere, piața bursieră fiind influențată negativ de temerile de recesiune ale investitorilor

Andrei Dumitru 07/12/2022 | 10:53 Ştiri
Wall Street a închis marți în scădere, piața bursieră fiind influențată negativ de temerile de recesiune ale investitorilor

Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, continuând pierderile din sesiunea precedentă, pe măsură ce temerile de recesiune au cuprins Wall Street, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 1,44%, Nasdaq Composite cu 2%, iar Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 1,03%.

Acţiunile au continuat pierderile de luni, S&P scăzând marţi pentru a patra zi consecutiv şi înregistrând a şaptea sesiune negativă în opt.

Acţiunile media şi bancare, care tind să sufere în timpul recesiunilor, au condus pierderile.

CEO-ul Paramount Global a avertizat că veniturile din publicitate din trimestrul al patrulea vor avea de suferit, informaţie care a dus la scăderea acţiunilor companiei cu 7%.

Acţiunile Morgan Stanley au scăzut pe fondul ştirilor că intenţionează să-şi reducă forţa de muncă cu 2%, continuând tendinţa recentă de concedieri din sector.

Piaţa a fost influenţată negativ şi de titlurile unor companii de tehnologie axate pe creştere, precum Nvidia, Amazon şi Meta Platforms.