70% din biletele de avion pentru luna decembrie au ca destinație finală Bucureștiul

Cristina Dobreanu 16/12/2016 | 13:54 Ştiri
70% din biletele de avion pentru luna decembrie au ca destinație finală Bucureștiul

Tot mai mulți români care lucrează în străinătate aleg să se întoacă în România de Sărbători cu avionul. Aproximativ 70% din biletele de avion pentru luna decembrie sunt bilete de inbound, care au ca destinație finală Bucureștiul, arată datele Vola.ro.

Decembrie este o lună aglomerată pentru călătorii atât spre, cât și dinspre România, iar numărul de bilete vândute pentru această perioadă este mai mare cu peste 40%, față de restul anului.

Tot decembrie este și luna în care românii plătesc cele mai multe taxe de surplus de bagaj sau bagaje de cală suplimentare. 80% dintre biletele de avion vândute  pentru luna decembrie includ cel puțin un bagaj de cală. În restul anului acest procent scade la aproximativ 40%.

„Decembrie este una dintre lunile cele mai aglomerate în ceea ce privește călătoriile cu avionul. Ne sfătuim clienții să își ia un minim de 3 ore pentru formalitățile de check in și control de securitate de la aeroport sau să verifice website-urile aeroporturilor de unde vor pleca pentru eventuale schimbări sau modificări” a declarat Daniel Truică, managing partner Vola.ro.

 


FOTO: Mediafax

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.