Ştiri

VoiceNews.ro – știrile importante, verificate, controlate vocal

Într-o mare de fake news și surse incerte de informare, o nouă platformă oferă știri verificate din surse de încredere, accesibile de pe calculator, mobil, smartTV, smart speaker sau orice alt dispozitiv smart care poate fi controlat prin voce. Voicenews.ro oferă ”news for the new generation”.

Platforma Voicenews.ro are în spate echipa de jurnaliști Europa FM și a pornit din dorința de a identifica și unifica sursele de încredere pentru știri, astfel încât să facă informarea mai simplă și rapidă pentru oricine.

Proiectul este gândit astel încât să facă știrile accesibile și atractive și pentru cei mai tineri consumatori, dar și pentru persoanele active, care au puțin timp la dispoziție pentru confrunta mai multe surse pentru a urmări un subiect.

Voicenews.ro reprezintă pasul următor în materie de știri, fiind o platformă în care totul este scurt și la obiect și mai ales este pregătit pentru integrarea cu dispozitive Smart care pot fi controlate prin intermediul vocii.

Proiectul a fost dezvoltat prin Digital News Innovation Fund (DNI) al Google și a fost perfecționat în ultimul an de zile astfel încât să poată fi controlat vocal și să ofere prin vocea unor jurnaliști sau cu ajutorul AI știrile importante rapid, grupate pe regiuni sau domenii de interes.

”Voicenews.ro se adresează oamenilor care nu au timp să consulte mai multe surse pentru a găsi informația completă și verificată, așa că jurnaliștii din spatele platformei fac această analiză și recomandă o sursă de încredere pentru fiecare subiect.

Fie că este accesată vocal plaforma sau tradițional, în aplicația Voicenews.ro sau prin www.voicenews.ro informația este accesibilă într-un scurt rezumat de cel mult 1-2 paragrafe și un titlu mereu informativ. Nu căutăm că rostogolim fenomenul de click-bait pentru mai multe vizualizări, ci să atragem spre știri și o informare corectă și pe cei care considerau că acest lucru este un mare consumator de timp.

Promisiunea noastră este că în cel mult 5 minute, la finalul unei zile, oricine poate avea acces la un sumar audio cu cele mai importante informații de interes național, internațional sau doar regional. Pentru cei care vor mai multe detalii despre un subiect, acestea pot fi accesate simplu cu ajutorul surselor recomandate de VoiceNews.ro”, explică Toader Păun, coordonatorul platformei.

Proiectul gândit drept o plaformă menită să aducă ”news for the new generation” poate fi accesat pe www.voicenews.ro, prin intermediul aplicației pentru Android , IOS, Smart TV, în Google Home – Smart Speaker & Home Assistant și poate fi controlat vocal și direct de pe desktop sau mobil prin intermediul browserului Google Chrome.

Soluțiile tehnice pentru platforma VoiceNews.ro au fost dezvoltate împreună cu echipa de programatori BlackBullet.

”Dezvoltarea proiectului VoiceNews.ro a fost o provocare luând în calcul că principala cerință a fost ca toate știrile să se poată accesa atât pe web, mobile, Smart TV cât și pe Smart Speakere.  Este primul proiect complex de acest fel care a deschis calea, în ultimele luni, și pentru alți dezvoltatori de pe piața românească. Implementarea pe Google Home a fost mai mult decât o provocare din punct de vedere al tehnologiei, astfel încât redarea știrilor pe astfel de dispozitive să fie simplă din punct de vedere al utilizatorului”, precizează Mădălin Staniu, managing partner BlackBullet – On Target Digital Solutions.

Un aspect inedit al platformei este și includerea unei voci sintetizate pe lângă cele ale jurnaliștilor. Pentru o pronunție cât mai fidelă și corectă în limba română, Voicenews.ro a semnat un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, specialiștii de aici punând bazele unui motor TTS (Text To Speech) – Romanian TTS.

Astfel, știrile pot ajunge la utilizatori mai rapid, fiind eliminat practic timpul necesar înregistrărilor într-un studio.  Această caracteristică este una care suferă îmbunătățiri permanente, pe măsură ce proiectul VoiceNews.ro se dezvoltă și adună surse și știri suplimentare.

NewMoney

Recent Posts

Acord istoric: Miniştrii Energiei din G7 au convenit închiderea centralelor pe cărbune

Miniştrii Energiei din ţările bogate din G7 au ajuns la un acord pentru a-şi închide…

9 ore ago

Stoltenberg îl invită pe Zelenski la summitul NATO de la Washington. Ucraina, amânată de la aderare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a invitat  pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să asiste…

9 ore ago

Noi reguli mai relaxate privind datoria publică şi deficitul bugetar în ţările UE

Ţările UE au adoptat, definitiv, noi reguli care reglementează nivelul datoriei publice pe care o…

10 ore ago

Peste 900 de secţii de votare pentru românii din străinătate, la europarlamentare

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a anunţat că au fost organizate 916 de secţii de…

10 ore ago

Lovitură pentru Iohannis! Turcia îl va susţine pe Mark Rutte la şefia NATO

Turcia le-a transmis aliaţilor că va susţine candidatura premierului Mark Rutte pentru a fi următorul…

11 ore ago

Comisia Europeană aprobă ajutorul de stat în valoare de 95,3 milioane de euro pentru TAROM

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pentru restructurare în valoare de 95,3 milioane EUR…

13 ore ago

Acest website folosește cookies