Ştiri

Vodafone anunţă că reţeaua sa va fi alimentată 100% din surse regenerabile în toată Europa, de la 1 iulie

Toate operaţiunile Vodafone din Europa, inclusiv reţelele fixe şi mobile, centrele de date, operaţiunile de retail şi spaţiile de birouri, vor fi alimentate integral cu energie din surse regenerabile începând cu 1 iulie, a anunţat miercuri compania.

”Toate operaţiunile Vodafone din Europa, inclusiv reţelele fixe şi mobile, centrele de date, operaţiunile de retail şi spaţiile de birouri, vor fi alimentate integral cu energie din surse regenerabile începând cu 1 iulie, o etapă  importantă în atingerea obiectivului companiei de a reduce la ‘net zero’ emisiile de carbon până în 2030 şi din întregul lanţ de aprovizionare până în anul 2040”, anunţă compania.

Astfel, 100% din energia folosită de Vodafone pentru funcţionarea reţelei sale în Europa este certificată ca provenind din surse regenerabile (eoliană, solară sau hidroenergie). Vodafone are contracte directe de achiziţie de energie în Marea Britanie şi Spania. În Italia, Germania, Irlanda, Ungaria, România, Spania, Grecia, Turcia şi Cehia, Vodafone a achiziţionat certificate verzi (Renewable Energy Certificates – RECs).  În Albania, aproximativ 67% din consumul de energie electrică provine din surse locale regenerabile, iar Vodafone a achiziţionat echivalentul consumului anual rămas sub formă de REC prin intermediul partenerului nostru din Italia.

Vodafone va marca acest eveniment printr-o campanie de conştientizare a publicului derulată în 12 ţări din Europa, în care logo-ul Vodafone va fi reprezentat în culoarea verde.

În iulie 2020, Vodafone a anunţat devansarea termenului pentru îndeplinirea obiectivului de a achiziţiona energie 100% regenerabilă pentru operaţiunile sale din Europa pentru iulie 2021, faţă de 2025 cât îşi propusese iniţial. Acelaşi obiectiv a fost stabilit şi pentru Africa, având ca ţintă anul 2025.

”Începând cu 1 iulie 2021, clienţii Vodafone din Europa pot avea certitudinea că toate conexiunile lor în reţea sunt alimentate din surse regenerabile. Acesta este un pas important în direcţia îndeplinirii obiectivului nostru de a reduce la net zero emisiile de carbon până în 2030, la nivel global, concomitent cu susţinerea clienţilor noştri pentru reducerea amprentei de carbon pentru activităţile proprii şi continuarea planurilor de a contribui la o societate digitală, durabilă şi incluzivă în toate pieţele în care ne derulăm activităţi”, spune Nick Read, CEO Vodafone Group.

96% din energia utilizată de Vodafone în anul fiscal 2021 încheiat la 31 martie a fost achiziţionată. După anunţul de astăzi, 100% din energia achiziţionată de Vodafone în Europa provine din surse regenerabile, inclusiv pentru spaţiile închiriate.

Andrei Dumitru

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

o zi ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

o zi ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

o zi ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

2 zile ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

2 zile ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

2 zile ago

Acest website folosește cookies