Vodafone aduce din Congo un nou şef pentru România

Emil Popescu 30/06/2017 | 15:53 Ştiri
Vodafone aduce din Congo un nou şef pentru România

Grupul britanic Vodafone a numit un nou director executiv pentru Vodafone România – Murielle Lorilloux, în prezent CEO Vodacom Congo.

Lorilloux, cetățean francez, va prelua noua funcție la 1 septembrie, înlocuindu-l pe Ravinder Takkar, care va deveni președinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, rol în care va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone în India și de dezvoltarea business-ului în regiunea Africa, Orientul Mijlociu și Asia Pacific.

Takkar va rămâne până la 1 septembrie președinte al Consiliului de Administrație al Vodafone România.

Murielle Lorilloux s-a alăturat Vodacom Congo în 2013, în poziția de Chief Commercial Officer și a fost numită CEO în 2014. Din acest rol, ea a transformat business-ul și a contribuit la creșterea puternică a cotei de piață, devansând competitorii cu peste 15 puncte, arata Vodafone, într-un comunicat.

Înainte de a lucra pentru Vodafone, Lorilloux a deținut mai multe poziții de management în cadrul Orascom Telecom Algeria, Wana Corporate și Capgemini.

Murielle Lorilloux este cetățean francez, a absolvit Ecole Supérieure de Commerce din Paris, a urmat un MBA la University of Texas din Austin și are o diplomă de master în economie obținută la Universitatea Paris Nanterre.


Foto: Vodafone

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.