Voci de sezon: cum au evoluat concertele de Crăciun din România

Răzvan Țupa 21/12/2016 | 11:11 Timp Liber
Voci de sezon: cum au evoluat concertele de Crăciun din România

Imediat ce ne părăsesc zilele calde știm ce coloană sonoră încep să aibă drumurile noastre prin târgurile săr­­bătorilor de iarnă.

Primul artist român care a ajuns sino­nim cu perioada cumpărăturilor este Ștefan Hrușcă. Imediat după căderea comunismului a lansat albumul „Co­lin­de I“ (1990) care a inclus „Florile dalbe“ sau „Zoriori de ziuă“ și i-a adus primul disc de aur de la Electrecord pentru cifra de vânzări. De atunci, piesele sale au intrat pe coloanele sonore obligatorii ale oricărui târg de Crăciun.

Cam tot în același moment, mara­mu­­reșanul s-a stabilit în Canada și 2013 a fost singurul an în care nu a reușit să se întoarcă pe scenele ro­mâ­nești pentru a relua piesele care l-au făcut celebru. În 2016, Hrușcă a adă­u­gat turneului obișnuit o notă aniver­sară, după un sfert de secol de colindat (ca să spunem așa) cu spectaco­lul „Sara Crăciunului nost’“.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Și-a împărțit timpul între poezie și presă. A doua, culturală, prima... mai degrabă relațională. Scrie și pe poetic.ro. Este membru Pen Club Romania, iar la NewMoney Răzvan Țupa acoperă subiectele de cultură și timp liber.