Vladimir Putin: Rusia doreşte o Uniune Europeană „unită şi prosperă”

Gabriel Bucur 05/06/2018 | 10:02 Ştiri
Vladimir Putin: Rusia doreşte o Uniune Europeană „unită şi prosperă”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că țara sa nu încearcă să creeze tensiuni în Uniunea Europeană, ci dorește ca UE să fie „unită și prosperă”, scrie BBC, citat de News.ro.

Comentariile liderului de la Kremlin vin înaintea unei vizite în Austria, prima sa călătorie într-o ţară din Occident după aproape un an de pauză. Vladimir Putin a declarat pentru televiziunea austriacă ORF că doreşte o Uniune Europeană „unită şi prosperă” și a caracterizat blocul european drept cel mai important partener comercial şi economic al Rusiei.

Citiți și: Şeful Starbucks părăseşte compania după 36 de ani și nu exclude o candidatură la preşedinţia SUA

„Cu cât sunt mai multe probleme în UE, cu atât sunt mai multe riscuri şi probleme pentru noi”, a declarat Vladimir Putin, care se întâlnește, marţi, cu preşedintele austriac Alexander Van der Bellen şi cu cancelarul Sebastian Kurz, precum şi cu importanţi oameni de afaceri.

„Trebuie să colaborăm cu UE. Nu avem un scop în a diviza ceva sau pe cineva din Uniunea Europeană”, a adăugat preşedintele Rusiei.

Citiți și: VIDEO Cum arată cel mai lung pod din Europa, inaugurat în această săptămână

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.