Ştiri

Vlad Voiculescu a fost amendat pentru că nu a purtat mască de protecţie în Parlament

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost amendat cu suma de 1.500 lei pentru nepurtarea măştii de protecţie într-un spaţiu închis. Acesta a fost filmat în Parlament fără a avea masca de protecţie pe faţă. Ulterior el a afirmat că s-a cerut amendat, şi-a cerut scuze şi a subliniat că toţi oamenii trebuie să respecte regulile şi îndeamnă pe toată lumea să facă acest lucru.

„Direcţia Generală de Poliţiei a Municipiului Bucureşti vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancţionat contravenţional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măştii de protecţie”, a transmis Poliţia Capitalei.

Vlad Voiculescu a anunţat miercuri că s-a cerut amendat, după imaginile apărute cu el în Parlament fără a purta mască de protecţie. Acesta şi-a cerut din nou scuze „pentru o neatenţie vinovată”.

Chestionat pe cine trebuie să suni ca să plăteşti o amendă, Voiculescu a replicat: „Cred că echipa mea a luat legătura cu cineva la poliţie sau la prefectură. Nu ştiu ce valoare are. Ştiu doar că voi primi o amendă. Sper să fie cât mai mică”.

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă nu există un dublu standard între cetăţeni şi miniştrii Vlad Voiculescu şi Raluca Turcan care au fost surprinşi fără mască în spaţiul public, că este o toleranţă zero cu privire la membrii Guvernului faţă de încălcarea măsurilor de protecţie sanitară. El a adăugat că le-a cerut celor doi să plătească amenda.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni, fără mască de protecţie COVID-19, pe holurile Parlamentului, relatează Ştirile Pro TV. El a precizat că era într-o conferinţă video şi şi-a dat jos masca pentru intervenţie şi că nu era nici o persoană la mai puţin de 10 metri. „Fără îndoială, am greşit şi toate criticile sunt justificate”, a conchis ministrul.

NewMoney

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

19 ore ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

20 de ore ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

20 de ore ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

o zi ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

o zi ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

2 zile ago

Acest website folosește cookies