Vitacom Electronics estimează o creștere de 16% a afacerilor pentru 2016

Gabriel Bucur 21/12/2016 | 16:42 Ştiri
Vitacom Electronics estimează o creștere de 16% a afacerilor pentru 2016

Compania românească Vitacom Electronics estimează pentru anul 2016 o creștere de circa 16% a cifrei de afaceri, până la nivelul de 9,4 milioane euro.

Cele mai populare produse din ultimele 12 luni au fost stabilizatoarele de tensiune, UPS-urile pentru centralele termicele, ventilatoarele casnice, produsele din gama Well, Konig, Valueline și bateriile GP.

Pentru anul 2017, Vitacom Electronics estimează o creștere procentuală chiar mai mare decât cea din acest an, în principal ca urmare a concentrării pe dezvoltarea clienților actuali de pe piața tradițională și a găsirii de clienți noi în domenii noi, dar și datorită creșterii numărului de clienți pe platforma online B2B.

De asemenea, Vitacom Electronics estimează o cifră de afaceri în creștere în relația cu marile lanțuri de magazine, în ritm cu trendului crescător din economia românească. Compania este în continuă expansiune și pentru anul 2017 au fost dezvoltate posturi noi în domeniul vânzărilor începând de la entry level până la senior și în domeniul IT și marketing.

Vitacom Electronics este una dintre cele mai importante companii din piața românească de distribuție B2B (business to business; companii care vând produse altor companii – n.r.) și din domeniul produselor și accesoriilor electronice.

Fondată în 1991 în Cluj, de Vasile Andrei Vita (foto), compania a dezvoltat două branduri proprii – Well și Chrome – și a dezvoltat parteneriate cu branduri recunoscute la nivel mondial, precum: GP Batteries, Valueline, Konig, HQ, Cyberpower, Maxell,Goobay, ProsKit, NGS și Legrand.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.