Viscolul și gerul îi fac pe românii cu bani să aleagă destinații exotice de vacanță

Gabriel Bucur 12/01/2017 | 14:11 Ştiri
Viscolul și gerul îi fac pe românii cu bani să aleagă destinații exotice de vacanță

Tot mai mulți români înstăriți își cumpără vacanțe „pe ultimul moment” în destinații exotice. Ei profită de reducerile de până la 40% oferite celor care aleg oferte last minute, cumulate cu scăderile de preț firești după sărbătorile de iarnă.

Turiștii cu bani aleg destinații îndepărtate, unde pot sta la plajă și în luna ianuarie, precum Emiratele Arabe Unite, Republica Dominicană, Thailanda (cu precădere zonele de plajă Phuket, Krabi și Koh Samui), Bali, Maldive, Mexic sau Zanzibar, reiese din datele publicate de agenția de turism Christian Tour. În ultimii trei ani, s-au observat creșteri importante ale rezervărilor pentru astfel de zone, de până la 20-25%.

Turiștii care merg în astfel de vacanțe, pe perioada iernii, sunt cupluri sau familii cu vârste între 30 și 45 de ani, cu un copil mai mare de șapte ani, venituri ridicate și care provin din mari orașe, precum Bucureşti, Cluj, Timişoara și Constanţa.

Tot mai interesante pentru turiștii români au devenit resorturile de pe plajele Emiratelor Arabe Unite și, în special, orașul Dubai, datorită ieftinirii sejururilor. „Cererea pentru această zonă a început să crească începând din 2013. Numărul celor care au plecat, prin agenția noastră, în această destinaţie a crescut, în 2016, cu peste 30% faţă de anul anterior. Pentru prima parte a anului 2017, trendul se păstrează, de asemenea, ascendent”, a declarat Marius Pandel, CEO-ul Christian Tour.

Cât costă vacanțele exotice last minute din această perioadă

Chiar dacă sunt mai înstăriți decât media populației, și turiștii români cu bani vânează cele mai mici tarife. Ei aleg să călătorească imediat după sărbătorile de iarnă, atunci când preţurile scad cu până la 35-40%.

Pachetele pentru destinațiile exotice îndepărtate pornesc de la 500-550 euro/persoană pentru un sejur de șapte nopţi în Dubai, 1.000-1.200 euro/persoană pentru un sejur similar în Thailanda, Bali sau Republica Dominicană și 1.500-1.600 euro/persoană pentru un sejur în Maldive sau Zanzibar. Pachetele includ bilet de avion, cazare pentru șapte nopţi în resorturi de trei și patru stele şi masă inclusă în funcţie de hotel şi de specificul destinaţiei. De exemplu, Republica Dominicană şi Mexic sunt celebre pentru resorturi de tip all inclusive, în timp ce în Dubai sau Thailanda cele mai multe hoteluri oferă doar cazare cu mic-dejun.

Un număr tot mai mare de zboruri se înregistrează spre Dubai, operate atât de companii de linie (Tarom, Fly Dubai), cât şi low cost (Wizz Air, cu zbor din Bucureşti şi din Cluj Napoca). De asemenea, introducerea cursei directe Cluj-Dubai a dus la creșterea vânzărilor pentru această destinaţie, din Cluj, cu peste 70% în ultimul an.

Perioada optimă pentru călătoriile în destinații exotice din Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu sau Caraibe este cuprinsă între lunile noiembrie și aprilie.

Christian Tour este cel mai mare tour operator pe vacanțe de tip charter din România. În 2015, cu toate companiile din grupul său, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro. În prezent, deține 31 de agenții proprii în țară și patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova.

 


FOTO: Insule artificiale, în Dubai. Sursa foto: Wikipedia.org

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.