Viitorul gigant imobiliar NEPI Rockcastle vrea să se listeze la bursa din Amsterdam

Andreea Neferu 13/02/2017 | 12:45 Ştiri
Viitorul gigant imobiliar NEPI Rockcastle vrea să se listeze la bursa din Amsterdam

Fuziunea dintre cel mai mare jucător de pe piața imobiliară locală, NEPI, și grupul Rockcastle, listat la bursa din Johannesburg, ar urma să se finalizeze până la sfârșitul lunii iulie 2017, tot până atunci noua entitate urmând să fie listată la bursa din Johannesburg, potrivit unui anunț publicat la Bursa de Valori București. După această listare, NEPI Rockcastle vrea să se listeze pe Euronext Amsterdam, „cât mai repede posibil”.

Activitățile celor doi jucători vor fuziona în urma unei tranzacții de schimb de acțiuni, de 4,5 titluri Rockcastle pentru o acțiune NEPI. Mutarea va crea un nou gigant pe piața regională imobiliară, cu un portofoliu de peste 4 miliarde de euro. La finalul lunii noiembrie, valoarea portofoliului de investiții imobiliare al NEPI se ridica la 2,5 miliarde de euro, în timp ce Rockcastle are active de 1,8 miliarde de dolari (1,7 miliarde de euro).

NEPI este un investitor listat la bursele din București și Johannesburg, concentrându-se pe segmentul de retail. Printre activele sale se numără Mega Mall și Promenada Mall din București.

Rockcastle este listat la bursa din Johannesburg (Africa de Sud) și din Mauritius. Compania are expunere și pe Europa Centrală, unde a investit până la jumătatea anului trecut circa 520 de milioane de dolari, în special în țări precum Polonia sau Cehia.

 


FOTO: Mega Mall

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.