VIDEO. Volodimir Zelenski, primit de Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham

Elena Marinescu 08/02/2023 | 17:37 Ştiri
VIDEO. Volodimir Zelenski, primit de Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham

Aflat în vizită-surpriză în Marea Britanie, preşedintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit miercuri după-amiază cu Regele Charles al III-lea, care l-a primit la Palatul Buckingham.

Cei doi lideri au fost fotografiaţi dând mâna înainte ca regele să-l primească în audienţă pe preşedintele ucrainean. Este pentru prima dată când monarhul britanic, care a urcat pe tron în septembrie, după moartea mamei sale, Elisabeta a II-a, se întâlneşte cu preşedintele Ucrainei.

Zelenski s-a întâlnit anterior cu premierul Rishi Sunak şi a rostit un discurs în Parlamentul de la Londra, cerând Marii Britanii să furnizeze Ucrainei avioane pentru a lupta împotriva Rusiei.

Potrivit News.ro, liderul de la Kiev le-a spus parlamentarilor că îi va transmite Regelui Charles recunoştinţa sa şi din partea tuturor ucrainenilor pentru sprijinul acordat atunci când încă era prinţ de Wales.

Zelenski se va întâlni la Paris cu Macron şi Scholz

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va sosi miercuri seară la Paris, unde se va întâlni cu preşedintele francez Emmanuel Macron, a transmis Palatul Elysee agenţiei France Presse, confirmând o informaţie difuzată anterior de postul BFMTV şi de radioul public francez France Info.

Potrivit televiziunii publice germane ARD, citată de AFP, cancelarul german Olaf Scholz se va deplasa de asemenea miercuri seară la Paris pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean. Cei trei lideri vor avea o întrevedere comună în cadrul unui dineu care se va desfăşura la Palatul Elysee.