VIDEO Robotul pentru bagaje, dispozitivul care cară singur și te urmează unde vrei

Florel Manu 01/02/2017 | 13:49 Ştiri
VIDEO Robotul pentru bagaje, dispozitivul care cară singur și te urmează unde vrei

Piaggio, producătorul scuterelor Vespa și a motocicletelor Moto Guzzi, a dezvoltat un dispozitiv personal, autonom, destinat transportului pentru bagaje.

Dispozitivul se numește Gita și arată ca o minge-gigant, cu o carcasă din fbră de carbon,  dotată cu două roți amplasate lateral. Robotul este dotat cu o serie de camere video care îl ajută să urmărească o persoană, ori să ruleze autonom într-un mediu deja trasat, notează techcrunch.com. El a fost proiectat de o divizie specială a grupului, Piaggio Fast Forward.

Robotul pentru bagaje, dezvoltat de Piaggio, poate transporta până la 18,5 kilograme de marfă și poate rula opt kilometri în regim continuu de utilizare. Dispozitivul dezvoltă o viteză de până la 35 de kilometri pe oră el, fiind dotat cu un motor electric alimentat de un acumulator. Robotul pentru bagaje va fi destinat inițial corporațiilor, însă va fi dezvoltat și un model pentru utilizatorii obișnuiți.

 

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.