VIDEO Primele imagini cu lucrările la Autostrada Moldovei. Când ar putea fi gata primul tronson

NewMoney 22/04/2019 | 15:28 Ştiri
VIDEO Primele imagini cu lucrările la Autostrada Moldovei. Când ar putea fi gata primul tronson

Asociația Pro Infrastructură a publicat prima filmare din dronă cu stadiul lucrărilor la centura orașului Bacău, care va avea o lungime de peste 30 de km și care include primii 16 kilometri de autostradă din Moldova (A7).

Contractul a fost semnat pe 22 decembrie, anul trecut, și are un termen de proiectare și execuție de 3 ani pentru toată centura, dintre care 16,27 km în regim de autostradă și 14,54 km de drum național cu o bandă pe sens.

„Constructorul (UMB) are o mobilizare exemplară în teren și, doar într-o lună și jumătate de muncă, a reușit să avanseze vizibil la podul de 1,21 km peste Râul Bistrița (cea mai mare structură de pe lot)”, transmite Pro Infrastructură.

„Sunt lucrări și în alte puncte: forare piloți la pasajul peste calea ferată M500 și la cel pe DJ207F la nord de Săucești, iar podul peste Râul Precista și DJ207F începe „să iasă din pământ”. Decopertări avem pe tot sectorul filmat, ba chiar zone destul de întinse unde s-au început terasamentele”, mai afirmă asociația.

Într-un scenariu ultra-optimist, segmentul DN2 Sud-DN2 Nord al centurii (care conține cei 16 km de autostradă) ar putea fi gata la finalul anului 2020, „dacă se rezolvă la timp birocrația (exproprieri-mamut, relocări utilități, arheologie) și dacă antreprenorul general va păstra constant ritmul de lucru exemplar, cum rar s-a văzut pe șantierele din România”.


Foto: Pro Infrastructură