Ştiri

VIDEO Klaus Iohannis, mesaj de la Cotroceni: Dragi români, continuaţi să fiţi responsabili!

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut miercuri un nou apel la responsabilitate din partea românilor, în contextul pandemiei de COVID-19 şi a numărului ridicat de infectări şi de persoane aflate la ATI.

„Am înregistrat noi cifre îngrijorătoare, atât în ceea ce priveşte cazurile noi de infectare, cât şi numărul persoanelor internate la ATI şi al deceselor. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate de pierderea celor dragi. În contextul unor noi măsuri de relaxare de la 1 septembrie, fac un nou apel: Dragi români, continuaţi să fiţi responsabili!

Virusul, în absenţa unui vaccin, are o singură barieră: grija fiecăruia pentru propria persoană şi pentru cei din jur. Protejaţi-vă aşa cum deja ştim cu toţii: mască, distanţă, igiena mâinilor. Este deja evident că acestea sunt singurele arme pe care le avem în confruntarea cu acest virus.

Guvernul, autorităţile, au luat şi continuă să ia măsurile necesare. Sigur, nu este totul perfect, pot fi recunoscute şi corectate acele erori, însă fiecare dintre noi duce propria luptă. În toate ţările lumii, sistemele de sănătate au fost supuse unei presiuni extreme. România nu a fost o excepţie.

Mulţumesc încă o dată cadrelor medicale pentru profesionalismul lor, dar lupta încă nu s-a încheiat. Fac apel la cadrele medicale, la managerii de spitale, să continue munca începută, să menţină dotarea spitalelor la un nivel ridicat. Acestea sunt problemele reale ale României, iar autorităţile fac tot posibilul pentru a găsi rezolvările”, a declarat Iohannis.

PSD încearcă să saboteze şi să pună piedici

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, Iohannis a criticat în termeni duri demersul PSD de a iniţia o moţiunii de cenzură, mulţumind în context partidelor „care nu s-au alăturat unor interese electorale„.

Astfel, şeful statului consideră că, în contextul efortului de la lupta cu pandemia COVID, „sunt unii care sabotează şi pun piedici„, nominalizând PSD.

Am asistat luni la o situaţie care a frizat ridicolul. S-a aşteptat întrunirea cvormului pentru dezbaterea şi votarea acelei moţiuni de cenzură neavenite. Cei care au iniţiat nu au fost în stare să asigure prezenţa în sală a propriilor parlamentari. E cinică şi iresponsabilită depunerea unei moţiuni de cenzură. Toate eforturile, pentru combaterea pandemiei. După eşecul de luni, mă întreb cui i-a folosit această discuţie a PSD-ului care pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere. Ce pot aştepta românii de la un partid care acţionează doar pentru proprii membrii. Mulţumesc partidelor care nu s-au alăturat unor interese strict electorale”, a declarat Iohannis.

El şi-a exprimat speranţa ca PSD-iştii să ia în serios această lecţie. ”În România, politica nu se mai poate face urmîărind doar mizele mărunte de partid. Unii liderii PSD induc ideea depunerii unei noi moţiuni. Încetaţi cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere. Criza sanitară pe care o traversăm a generat reacţii în lanţ care a arătat eşecul instituţional acestui mod de a face politică, specific ultimilor 30 de ani, patentat de PSD”, a punctat Iohannis.

Şeful statului a fost întrebat, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni, despre contractul cu măștile pentru copii și profesori, la începutul anului școlar. „Autortitățile vor face ce scrie în contract. Înțeleg că s-a început livrarea măștilor. În rest, sunt detalii care le pot explica cei care au încheiat contractul. Cu siguranță se vor găsi soluții. Multe administrații au început să procure măștile„, a spus Klaus Iohannis.

Elena Marinescu

Recent Posts

IKEA deschide la Constanța primul Studio de Planificare și Comandă din România

IKEA a anunțat astăzi deschiderea primului Studio de Planificare și Comandă din România, situat în…

15 minute ago

Piața mașinilor electrice, între febra reglementărilor și evoluția fără precedent. Cât de influențată este România?

Ritmul schimbărilor înregistrate de sectorul auto este fără precedent, vehiculele moderne devenind tot mai computerizate,…

17 minute ago

NEPI Rockcastle raportează în T1 2024 creșteri de două cifre pentru venitul operațional net și vânzările chiriașilor

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de centre comerciale din Europa Centrală…

2 ore ago

Un Monet s-a vândut cu 35 de milioane de dolari la o licitaţie de primăvară la New York

Un tablou al maestrului impresionist francez Claude Monet a fost vândut pentru aproape 35 de…

2 ore ago

Clinicile Dentare Dr. Leahu devin Regina Maria Dental Clinics

Cu peste 14 ani de experiență pe piața stomatologică din România, Clinicile Dentare Dr. Leahu…

2 ore ago

Creștere de peste 60% a cererii de birouri. Tranzacțiile de până la 1.000 metri pătrați de spații domină piața

Piața de birouri din București a continuat să crească și în primul trimestru al acestui…

2 ore ago

Acest website folosește cookies