VIDEO. Klaus Iohannis, apel la responsabilitate: Haideţi să respectăm aceleaşi reguli şi de Paşte

Elena Marinescu 27/04/2021 | 18:23 Ştiri
VIDEO. Klaus Iohannis, apel la responsabilitate: Haideţi să respectăm aceleaşi reguli şi de Paşte

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un apel la responsabilitate marţi, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT în care a fost discutată situaţia de securitate în regiunea Mării Negre şi implicaţiile pentru România.

Ne mai despart câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, un moment în care ne dorim cu toţii să fim alături de familie, de cei dragi şi o să celebrăm Învierea Domnului alături de cei dragi. În noaptea de Înviere, retricţiile vor fi ridicate, astfel încât toţi ci care doresc să meargă la slujbă să o poată face”, a declarat preşedintele.

 

 

Dragi români, haideţi să fim parte a acestui efort şi în noaptea de Înviere”, a mai declarat preşedintele.

Sunt convins că biserica se va organiza foarte bine, am văzut acest lucru şi duminica această de Florii, astfel încât să fie evitate aglomeraţiile, să se menţină distanţarea fizică. Dragi români, haideţi să respectăm aceleaşi reguli şi de Paşte. Este deja al doilea an în care Sfintele Sărbători Pascale ne găsesc într-o situaţie dificilă provocată de pandemia COVID-19.

De data aceasta însă veştile sunt pozitive, iar speranţele că vom avea evoluţii din ce în ce mai bune s-au transformat rapid în certitudini. Acest lucru se datorează evident imunizării prin vaccinare. Avem ţări care au reuşit să inverseze radical trendul epidemiologic. Vaccinarea cât mai multor români înseamnă mai puţine infectări şi decese, înseamnă relaxarea restricţiilor şi revenirea la normalitate. Nu suntem încă în punctul de a putea renunţa complet la măsurile restrictive”, a adăugat preşedintele.

Preşedintele a adăugat că ”până la acel moment în care vom stopa răspândirea virusului trebuie să fim realişti şi să nu ne amăgim singuri – pandemia încă nu a dispărut”. ”Cazurile grave de la ATI ne arată clar că trebuie să rămânem vigilenţi. Ştiu că de mai bine de un an am renunţat la viaţa noastră obişnuită. Trebuie să rămânem atenţi pentru a putea ţine sub control pandemia până când se va vaccina un procent suficient de populaţie. Vaccinarea este singura cale de a recâştiga dreptul la o viaţă normală. Aşadar vă invit pe toţi să vă vaccinaţi”, a mai completat preşedintele.