VIDEO Încasări record pentru „Mission: Impossible – Fallout”, ultimul film din seria cu Tom Cruise

NewMoney 30/07/2018 | 11:58 Ştiri
VIDEO Încasări record pentru „Mission: Impossible – Fallout”, ultimul film din seria cu Tom Cruise

„Mission: Impossible – Fallout”, cu Tom Cruise în rol principal, a înregistrat cel mai bun debut în box office-ul nord-american al unui film din franciza Paramount, cu încasări de 61,5 milioane de dolari, scrie News.ro.

Cifra reprezintă un record pentru franciză, până acum deţinut de „Mission: Impossible II” (cu 57,8 milioane de dolari), şi al doilea cel mai mare succes al unui film cu Tom Cruise, după „War of the Worlds” (2005, cu 64,9 milioane de dolari).

Cel de-al şaselea film din franciza „Mission: Impossible” a avut premiera în 36 de pieţe internaţionale, generând încasări totale de 92 de milioane de dolari.

Filmul este scris şi regizat de Christopher McQuarrie, iar din distribuţie, alături de Cruise, fac parte Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan, Sean Harris, Alec Baldwin, Henry Cavill, Angela Bassett şi Vanessa Kirby.

Al doilea debut în top 10 al box office-ului nord-american îl reprezintă cel al producţiei animate Warner Bros. „Teen Titans Go! To the Movies”, bazată pe serialul DC Comics. Filmul s-a clasat pe locul al cincilea, cu încasări de 10,5 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Musicalul „Mamma Mia! Here We Go Again”, cu Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan, Cher, Julie Walters, Christine Baranski, Dominic Cooper şi Stellan Skarsgard în distribuţie, s-a menţinut pe locul al doilea. Filmul a generat încasări de 15 milioane de dolari, în cel de-al doilea weekend de la premieră.

După ce a debutat pe primul loc în clasament, filmul de acţiune „The Equalizer 2” (Sony), regizat de Antoine Fuqua, cu Denzel Washington, a coborât două poziţii, după weekendul secund, când a generat încasări de 14 milioane de dolari.

Animaţia „Hotel Transylvania 3: Summer Vacation” (Sony) a coborât un loc în top, după ce, în al treilea weekend de la premieră, a generat încasări de 12,3 milioane de dolari.

Filmul SF „Ant-Man and the Wasp” (Disney – Marvel), cu Paul Rudd şi Evangeline Lilly în rolurile principale, a coborât – după al patrulea weekend de la premieră – două poziţii, până pe şase, cu încasări de 8,4 milioane de dolari.

Filmul de animaţie „Incredibles 2″ (Disney – Pixar) s-a clasat, după al şaptelea weekend de la premieră, pe locul al şaptelea, în coborâre două poziţii, cu încasări de 7,1 milioane de dolari.

Producţia SF „Jurassic World: Fallen Kingdom” (Universal), regizată de J.A. Bayona, cu Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard în rolurile principale, a coborât un loc, până pe opt, după ce, în al şaselea weekend, a generat încasări de 6,7 milioane de dolari.

Filmul de acţiune „Skyscraper” (Universal), cu Dwayne Johnson în rol principal, s-a clasat pe poziţia a noua în top, în coborâre trei locuri, după ce – în al treilea weekend de la lansare – a generat încasări de 5,4 milioane de dolari.

Lungmetrajul horror – SF „The First Purge” (Universal – Blumhouse), al patrulea din franciză, a coborât două locuri, până pe zece, după ce, în al patrulea weekend de la lansare, a generat încasări de 2,2 milioane de dolari.


Foto: Hepta/Mediafax