VIDEO Hollywood, zguduit de un cutremur de 6,4 grade. A fost decretată stare de urgență

NewMoney 05/07/2019 | 10:44 Ştiri
VIDEO Hollywood, zguduit de un cutremur de 6,4 grade. A fost decretată stare de urgență

Autoritățile din California au decretat stare de urgenţă după ce statul a fost lovit de un cutremur dcu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, informează Digi24.

A fost cel mai puternic seism din ultimii 20 ani. În zona în care acesta s-a simţit locuiesc circa 20 de milioane de oameni. Pământul s-a mişcat de la Hollywood până în Las Vegas şi chiar peste graniţă, în nordul Mexicului. Cutremurul a avut peste 100 de replici.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri într-o zonă deşertică puţin populată, la circa 200 de kilometri nord-est de Los Angeles.

„Eram la birou şi am simţit că se mişcă, apoi am mers în depozit şi am observat că lucrurile de acolo căzuseră pe jos. Apoi fratele meu mi-a dat mesaj şi mi-a spus că locuinţa mamei a fost avariată. În interior, toate lucrurile ei au fost distruse.”

„A fost o mişcare rapidă în cameră, televizorul a început să se mişte. Totul se mişca. Am luat-o la fugă ca să ies afară, dar am căzut pe scări şi mi-am sucit glezna”.

„Pereţii se mişcau, totul se unduia, de parcă făceam surfing fără apă. A fost o nebunie.”

Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgenţă în regiunea afectată. Autorităţile locale s-au confruntat cu ţevi de apă şi de gaz sparte, linii de curent întrerupte, drumuri crăpate şi o casă care a luat foc.

Peggy Breeden, primarul din Ridgecrest: „Starea de urgenţă ne permite să cerem ajutoare de la alte entităţi guvernamentale, acesta este rostul ei”.

Cutremurul s-a simţit şi la Hollywood.

„Am fugit în sufragerie şi m-am ascuns sub masă”.

„A fost o nebunie. M-am trezit că patul meu de zguduia. Am căzut, m-am speriat”.

Statul California este situat pe inelul de foc al Pacificului, zona de pe glob cu cea mai intensă activitate seismică.