VIDEO Ford a prezentat oficial SUV-ul Puma, care va fi produs la Craiova. Cum arată noul model

NewMoney 26/06/2019 | 13:13 Ştiri
VIDEO Ford a prezentat oficial SUV-ul Puma, care va fi produs la Craiova. Cum arată noul model

Ford a prezentat, la Craiova, noul model Puma, care va fi construit la uzina din Oltenia a constructorului american, în urma unei investiții începute în anul 2008, care astăzi totalizează aproape 1,5 miliarde de euro.

Primele imagini cu noul model Puma au fost publicate de Ford în aprilie și va ajunge pe piață până la finalul anului.

Maşina are tehnologia Ford EcoBoost Hybrid, care ar trebui să optimizeze consumul de combustibil, motorul oferind în acelaşi timp o putere de 155 CP. Alături de proporţiile de SUV, care permit o gardă la sol mai ridicată, Puma are un portbagaj care oferă o capacitate de 456 de litri.

„Un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) înlocuieşte clasicul alternator, permiţând recuperarea şi stocarea energiei care de obicei se pierde în timpul frânării şi rulării libere (coasting). Astfel, sistemul încarcă un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volţi răcit cu aer”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

BISG se comportă şi ca un motor electric, completând motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri. Acesta utilizează energia înmagazinată în baterii pentru a schimba sursa cuplului şi pentru a suplimenta cuplul, potrivit companiei.

Puma se alătură unei game în expansiune de SUV-uri şi crossovere Ford la nivel european, aceasta incluzând Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-in Hybrid.

SUV-urile reprezintă acum mai mult de 20% din vehiculele comercializate de Ford în Europa. Vânzările de SUV-uri Ford au crescut în 2018 la nivel european cu peste 19 procente.

Noul Ford Puma

Noul Ford Puma, în premieră.Va fi produs la fabrica Ford de la Craiova.

Posted by Ford Romania on Tuesday, June 25, 2019


Foto: Mediafax